ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε πραγματικό «φιάσκο» κατέληξε η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
2233

Σε…. «φιά­σκο» κα­τέ­λη­ξε η προ­σπά­θεια για να συ­νέλ­θει η Επι­τρο­πή Δια­βού­λευ­σης αφού δεν ση­μειώ­θη­κε η ανα­με­νό­με­νη αντα­πό­κρι­ση, παρά το γε­γο­νός πως προ­ή­δρευε ο ίδιος ο δή­μαρ­χος Ρόδου κ. Φώτης Χα­τζη­διά­κος.

Η επι­τρο­πή επρό­κει­το να συ­νε­δριά­σει για να εξε­τά­σει το Τε­χνι­κό Πρό­γραμ­μα του Δήμου Ρόδου για το Οι­κο­νο­μι­κό Έτος 2017, την Δευ­τέ­ρα 29 Αυ­γού­στου 2016 το από­γευ­μα. Καθώς δεν επι­τεύ­χθη­κε απαρ­τία (πα­ρου­σιά­στη­καν έξι άτομα) ανα­βλή­θη­κε για την επο­μέ­νη το πρωί, οπότε τε­λι­κά εμ­φα­νί­σθη­καν οι κ.κ. Γιάν­νης Ντελ­λά­κης (εκ­προ­σω­πώ­ντας το Ερ­γα­τι­κό Κέ­ντρο Ρόδου), Φώτης Μπα­κί­ρης (πρό­ε­δρος ερ­γα­ζο­μέ­νων Δήμου Ρόδου),  Μα­νώ­λης Στελ­λάς εκ­πρό­σω­πος της ΕΕΤΕΜ) και ο αντι­δή­μαρ­χος κ. Γιώρ­γος Κα­κού­λης.

Ο δή­μαρ­χος προ­έ­βη σε μια σχε­δόν «επι­δερ­μι­κή» ενη­μέ­ρω­ση για τα έργα που σχε­διά­ζει η δη­μο­τι­κή αρχή και έκανε μια σύ­ντο­μη ανα­φο­ρά στα έργα που χρη­μα­το­δο­τεί η Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου για να υπο­στη­ρί­ξει τον Δήμο Ρόδου.

Με δη­λώ­σεις του ο κ. Ντελ­λά­κης πε­ριο­ρί­στη­κε να επι­ση­μά­νει ότι «Το ΕΚΡ το οποίο εκ­προ­σω­πώ σή­με­ρα, είναι θε­τι­κό στο να εκτε­λε­στούν αυτά τα έργα, όπως μας τα πε­ριέ­γρα­ψε ο κ. δή­μαρ­χος. Θε­ω­ρού­με ότι εάν μπο­ρέ­σει να υλο­ποι­η­θεί το πρό­γραμ­μα θα ση­μά­νει νέες θέ­σεις ερ­γα­σί­ας, προ­σλή­ψεις και ενί­σχυ­ση της οι­κο­δο­μής που την έχει τόσο ανά­γκη η Ρόδος».

Με την σειρά του, ο κ. Μπα­κί­ρης εξέ­φρα­σε αι­σιο­δο­ξία για την υλο­ποί­η­ση του Τε­χνι­κού Προ­γράμ­μα­τος, με την προ­ϋ­πό­θε­ση να εξα­σφα­λι­στούν νέες θέ­σεις ερ­γα­σί­ας και να υπάρ­ξει προ­ο­πτι­κή για την ανά­πτυ­ξη του τόπου.

Πά­ντως ο κ. Χα­τζη­διά­κος, δεν έκρυ­ψε την δυ­σα­ρέ­σκειά του από την έκ­βα­ση της δια­δι­κα­σί­ας –κυ­ρί­ως λόγω της απου­σί­ας εν­δια­φέ­ρο­ντος από όσους είχαν προ­σκλη­θεί και έπρε­πε να συμ­με­τέ­χουν.

Την ίδια ώρα, οι επι­κε­φα­λής των πα­ρα­τά­ξε­ων της μειο­ψη­φί­ας δεν έχουν ακόμη το­πο­θε­τη­θεί για το Τε­χνι­κό Πρό­γραμ­μα, ενώ ο αρ­μό­διος αντι­δή­μαρ­χος Τε­χνι­κών Έργων και Υπο­δο­μών-Συ­γκοι­νω­νιών-Οδο­ποι­ϊ­ας και Κτι­ρια­κών Έργων κ. Δώρος Κων­στα­ντί­νου, τηρεί…. «σιγήν ιχθύ­ος» εδώ και μήνες, για οποιον­δή­πο­τε σχε­δια­σμό της δη­μο­τι­κής αρχής και της υπη­ρε­σί­ας της οποί­ας προϊ­στα­ται. Δεν είναι τυ­χαίο που ο ίδιος ο αρ­μό­διος αντι­δή­μαρ­χος, ούτε καν το­πο­θε­τεί­ται στα δη­μο­τι­κά συμ­βού­λια ενώ απο­φεύ­γει συ­στη­μα­τι­κά οποια­δή­πο­τε επι­κοι­νω­νία με τα ΜΜΕ θε­ω­ρώ­ντας ότι δεν είναι ‘υπο­χρε­ω­μέ­νος’ να μι­λά­ει στους δη­μο­σιο­γρά­φους και να ενη­με­ρώ­νει τον ρο­δια­κό λαό! Δεν είναι επί­σης τυ­χαίο, που σε θέ­μα­τα έργων ανα­λαμ­βά­νει να ομι­λεί δη­μο­σί­ως μόνον ο κ. Χα­τζη­διά­κος ή ο κ. Κα­κού­λης για θέ­μα­τα αρ­μο­διό­τη­τάς του.

Θυ­μί­ζου­με ότι πριν από λίγες ημέ­ρες, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε ευ­ρεία σύ­σκε­ψη στην Πε­ρι­φέ­ρεια υπό την προ­ε­δρία του πε­ρι­φε­ρειάρ­χη κ. Γιώρ­γου Χα­τζη­μάρ­κου όπου συμ­με­τεί­χαν ο δή­μαρ­χος Ρόδου, αντι­δή­μαρ­χοι και υπη­ρε­σια­κοί πα­ρά­γο­ντες του Δήμου, με αντι­κεί­με­νο το Τε­χνι­κό Πρό­γραμ­μα του Δήμου Ρόδου. Εκεί, τέ­θη­κε μια με­γά­λη λίστα έργων, συ­νο­λι­κού προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 18 εκατ. ευρώ, τα οποία χρη­μα­το­δο­τού­νται από ίδιους πό­ρους της Πε­ρι­φέ­ρειας. Τα έργα αυτά, τέ­θη­καν σε αξιο­λό­γη­ση ως προς την ανα­γκαιό­τη­τα και την ωρι­μό­τη­τά τους, προ­κει­μέ­νου να δοθεί η δυ­να­τό­τη­τα προ­γραμ­μα­τι­σμού και νέων πα­ρεμ­βά­σε­ων που έχει ανά­γκη το νησί και ζη­τούν οι δη­μό­τες.

Μά­λι­στα ο ίδιος ο πε­ρι­φε­ρειάρ­χης ξε­κα­θά­ρι­σε ότι θα στα­θεί αρω­γός σε ό,τι ζη­τή­σει ο Δήμος Ρόδου (όπως άλ­λω­στε κάνει μέχρι τώρα) και θα βοη­θή­σει όσο μπο­ρεί.

Ση­μειώ­νε­ται ότι υπάρ­χει ακόμη ένα με­γά­λο θέμα που αφορά τα έργα που είναι ενταγ­μέ­να έως το 2020 των οποί­ων η χρη­μα­το­δό­τη­ση στα­μα­τά­ει από την Ευ­ρω­παϊ­κή Επι­τρο­πή, για τα οποία η δη­μο­τι­κή αρχή Ρόδου επί­σης «ποιεί την…. νήσ­σαν» και δεν έχει προ­βεί σε καμία ενη­μέ­ρω­ση. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες της «δ» υπάρ­χουν δύο ή τρία έργα των οποί­ων θα στα­μα­τή­σει η χρη­μα­το­δό­τη­ση –αλλά οι τε­χνι­κές υπη­ρε­σί­ες προ­φα­νώς, δεν το θε­ω­ρούν ση­μα­ντι­κό για να ενη­με­ρώ­σουν κα­νέ­ναν!

Να ση­μειω­θεί ακόμη, ότι για σή­με­ρα Τε­τάρ­τη 31 Αυ­γού­στου 2016, έχει προ­γραμ­μα­τι­στεί να συ­νέλ­θει σε συ­νε­δρί­α­ση η Εκτε­λε­στι­κή Επι­τρο­πή στο Δη­μαρ­χείο (απο­τε­λεί­ται από τον δή­μαρ­χο και τους αντι­δη­μάρ­χους) για να συ­ζη­τή­σουν το Τε­χνι­κό Πρό­γραμ­μα κι έπει­τα θα έρθει προς συ­ζή­τη­ση στο δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο Ρόδου –το οποίο προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται για τις 15 Σε­πτεμ­βρί­ου, πε­ρί­που.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.