ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το πρώτο Street Food Festival στη Ρόδο από 2-5 Σεπτεβρίου!

Μαίρη Φώτη 1 λεπτό ανάγνωση
123

Mε την διορ­γά­νω­ση του 1ου Street Food Festival, που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στις 2, 3 και 4 Σε­πτεμ­βρί­ου στο Μαν­δρά­κι, ασχο­λή­θη­κε κατά την συ­νε­δρί­α­σή της, το από­γευ­μα της Δευ­τέ­ρας, η Δη­μο­τι­κή Κοι­νό­τη­τα Ρόδου.

Πρό­κει­ται για μια δράση, που πραγ­μα­το­ποιεί­ται για πρώτη φορά στη Ρόδο και οι επι­σκέ­πτες θα μπο­ρούν να δο­κι­μά­σουν διά­φο­ρες ποιο­τι­κές γεύ­σεις από το λε­γό­με­νο «γρή­γο­ρο φα­γη­τό». Στην εκ­δή­λω­ση θα λά­βουν μέρος 15 γνω­στοί επι­χει­ρη­μα­τί­ες της πε­ριο­χής μας που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στην εστί­α­ση. Η εί­σο­δος θα είναι δω­ρε­άν, όπως και η δο­κι­μή των δια­φό­ρων εδε­σμά­των. Θα υπάρ­χουν προς πώ­λη­ση, σε προ­σι­τές τιμές, διά­φο­ρα σνακ και φα­γη­τά ενώ την εκ­δή­λω­ση θα πλαι­σιώ­σουν «καλ­λι­τέ­χνες δρό­μου» και μου­σι­κά σχή­μα­τα. Η διάρ­κεια του Φε­στι­βάλ, και τις τρεις ημέ­ρες, θα είναι από τις 7 το από­γευ­μα έως τις 12 το βράδυ.

Πλέον το street food κερ­δί­ζει πα­γκό­σμια ανα­γνώ­ρι­ση ως μια μορφή γευ­στι­κής κουλ­τού­ρας, που δια­δί­δει εθνι­κά πα­ρα­δο­σια­κά εδέ­σμα­τα και δίνει ταυ­τό­χρο­να την ευ­και­ρία σε σεφ, να κά­νουν τις «γκουρ­με­διές» τους. Το είδος εξε­λίσ­σε­ται σε μόδα που εξα­πλώ­νε­ται με πολύ δυ­να­μι­κό τρόπο, δη­μιουρ­γώ­ντας νέα ήθη και έθιμα στο σύγ­χρο­νο γα­στρο­νο­μι­κό τοπίο.

Στην Ελ­λά­δα, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε για πρώτη φορά τον Μάιο στην Αθήνα, όπου ση­μειώ­θη­κε με­γά­λη επι­τυ­χία και απο­τέ­λε­σε πόλο έλξης για τους κα­λο­φα­γά­δες. Η Ρόδος, είναι η πρώτη πε­ρι­φε­ρεια­κή πόλη στην οποία θα φι­λο­ξε­νη­θεί το Street Food Festival.

Το Φε­στι­βάλ θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στον Τρού­λο, που βρί­σκε­ται, απέ­να­ντι από το Ακταί­ον και το συν­διορ­γα­νώ­νουν η δη­μο­τι­κή κοι­νό­τη­τα Ρόδου και ο οδη­γός foodme.

Αλλα θέ­μα­τα

Η δη­μο­τι­κή κοι­νό­τη­τα Ρόδου στην συ­νε­δρί­α­σή της, ασχο­λή­θη­κε επί­σης με το Συ­νέ­δριο για την Ει­ρή­νη και την Ασφά­λεια που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στη Ρόδο καθώς και με τις εκ­δη­λώ­σεις που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν στο πλαί­σιο της Ημέ­ρας Του­ρι­σμού στο τέλος Σε­πτεμ­βρί­ου, στο κέ­ντρο της πόλης, που ακόμα βρί­σκε­ται στο στά­διο του σχε­δια­σμού. Πα­ράλ­λη­λα ελή­φθη από­φα­ση να πα­ρα­χω­ρη­θούν τα Δη­μο­τι­κά Λου­τρά για τις ανά­γκες του 4ου Φε­στι­βάλ Πα­ρα­στα­τι­κών Τε­χνών «Θέ­α­τρο Ανά­πο­δα», που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στην Παλιά Πόλη από τις 7 εως τις 11 Σε­πτεμ­βρί­ου.

Τέλος, εγκρί­θη­καν 12 προ­ε­γκρί­σεις υγειο­νο­μι­κών κα­τα­στη­μά­των  και 8 αι­τή­σεις για άδειες μου­σι­κής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • d t  /  31.08.2016 11:27

    σίγουρα όλοι οι καλοφαγάδες πήγαν στην Αθήνα στο street food festival, ; Οσους καλοφαγάδες είδες εκεί Μαίρη ,αλλους τόσους θα δεις κι εδώ

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.