Ρεπορτάζ

Πολύωρες διακοπές της υδροδότησης σε μεγάλο τμήμα της πόλεως Ρόδου

Τρεις σοβαρές βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΥΑΡ προκάλεσαν την ταλαιπωρία των πολιτών και επισκεπτών της Ρόδου το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΡ, κ. Σπύρο Σπυρόπουλο, αναφέρθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου βλάβη στον αγωγό επί της οδού Παύλου Μελά με αποτέλεσμα να κλείνουν οι βάνες και να γίνει η αποκατάσταση της ζημιάς. Τα συνεργεία της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης/άρδευσης εργάζονταν ολονυχτίς και το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε πλήρως το μεσημέρι του Σαββάτου.
Επίσης γύρω στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου έσπασε ο «σωλήνας διανομής 2» στην περιοχή ΠΙΚΠΑ με αποτέλεσμα την διακοπή της υδροδότησης. Από νωρίς το πρωί συνεργείο της ΔΕΥΑΡ επιδόθηκε στην αποκατάσταση και της συγκεκριμένης βλάβης, ενώ παράλληλα άλλο συνεργείο επιχειρούσε στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, όπου έσπασε αγωγός στις 4 τα ξημερώματα.
Η τηλεφωνική γραμμή των βλαβών της ΔΕΥΑΡ κυριολεκτικά «έπεσε» από τον μεγάλο όγκο τηλεφωνημάτων. Πολίτες και επιχειρηματίες καλούσαν συνεχώς είτε για να αναφέρουν κάποιο πρόβλημα στην περιοχή τους, είτε για να ενημερωθούν για την αποκατάσταση των βλαβών. Η ενημέρωση ωστόσο ήταν αδύνατη, με αποτέλεσμα την αγανάκτηση των πολιτών που για πολλές ώρες έμειναν χωρίς νερό. «Η ζήτηση νερού σε πρωτόγνωρα ύψη δοκιμάζουν τις αντοχές του δικτύου και των ανθρώπων μας…», ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Σπυρόπουλος.
Προφανώς η παλαιότητα των δικτύων της ΔΕΥΑΡ και η ελλιπής συντήρηση όλα τα προηγούμενα χρόνια σε συνδυασμό με την αυξημένη επισκεψιμότητα του νησιού και την υψηλή ζήτηση φέρνουν αυτά τα …αποτελέσματα.
Όπως όμως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Ρόδου έχει δρομολογηθεί το έργο της Β’ φάσης σύνδεσης του φράγματος Γαδουρά, που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης στο σύνολο του νησιού, με πρώτες τις περιοχές της Νότιας Ρόδου, τον Μάιο του 2023.
Επιπλέον η ΔΕΥΑΡ προχωράει σε σειρά ενεργειών για την άμεση απάντηση στις ανάγκες υδροδότησης:
– Ομαλοποιεί την κατάσταση στην περιοχή της Μαλώνας.
– Ξεκινούν την λειτουργία τους δύο νέα αντλιοστάσια και τρεις νέες γεωτρήσεις στην περιοχή της Λίνδου.
– Ξεκινούν τα έργα στον Αρχάγγελο.
Ταυτόχρονα, η ΔΕΥΑΡ έχει προχωρήσει σε μίσθωση ιδιωτικών υδροφόρων, ώστε να αντιμετωπίζονται, στο μέτρο του δυνατού, τα προβλήματα όπου εντοπίζονται.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου