ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σταματούν από τη Δευτέρα οι δωρεάν εξετάσεις από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
γιατρός

Σε επί­σχεση εργα­σίας προ­χω­ρούν οι συμ­βε­βλη­μέ­νοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την ερχό­μενη εβδο­μάδα, ανοί­γο­ντας με την απόφαση τους αυτή νέο κύκλο ταλαι­πω­ρίας για τους ασφα­λι­σμέ­νους.

Στη διάρ­κεια της επί­σχε­σης οι ασθε­νείς θα λαμ­βά­νουν από­δειξη παροχής υπη­ρε­σιών, κατα­βάλ­λο­ντας από την τσέπη τους το κόστος της εξέ­τα­σης και έπειτα θα διεκ­δι­κούν την απο­ζη­μί­ωση τους από τον Οργα­νι­σμό.

Όπως ανα­φέ­ρει σε σχετική ανα­κοί­νωση της η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ) ο Οργα­νι­σμός, υπό την ομπρέλα του οποίου λαμ­βά­νουν ιατρο­φαρ­μα­κευ­τική κάλυψη του­λά­χι­στον 10 εκα­τομ­μύ­ρια ασφα­λι­σμέ­νοι, «βρί­σκε­ται σε πλήρη διάλυση», αδυ­να­τώ­ντας να εκπλη­ρώ­σει τις υπο­χρε­ώ­σεις τους τόσο απέ­να­ντι τους ασθε­νείς όσο και απέ­να­ντι στους ιατρούς, τα εργα­στή­ρια και τα δια­γνω­στικά κέντρα.

«Στις κρί­σι­μες ώρες που βιώνει η πατρίδα μας, οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ με αίσθημα ευθύνης εξυ­πη­ρε­τούμε τους πολίτες απλή­ρω­τοι για μήνες και χωρίς επαρκή δια­σφά­λιση της νομι­μό­τη­τας επί της παρά­τα­σης της σύμ­βα­σης μας, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμη σχετικό ΦΕΚ, έχοντας χρη­μα­το­δο­τή­σει τα τελευ­ταία χρόνια με πάνω από 1,5 δις ευρώ την πρω­το­βάθ­μια φρο­ντίδα υγείας από την τσέπη τους».

Επι­πλέον, όπως ανα­φέ­ρουν οι γιατροί λόγω των capital controls οι προ­μη­θευ­τές τους απαι­τούν άμεσα την πληρωμή των ανα­λώ­σι­μων, με απο­τέ­λε­σμα η εξυ­πη­ρέ­τηση των ασθενών από τον ιδιω­τικό τομέα «είναι σχεδόν αδύνατη με απο­κλει­στική ευθύνη του ΕΟΠΥΥ».

Τα αιτή­ματα της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ είναι η άμεση απο­πλη­ρωμή των οφει­λο­μέ­νων, υπο­γραφή νόμιμης σύμ­βα­σης με τον Οργα­νι­σμό και συνά­ντηση με τον Υπουργό Υγείας προ­κει­μέ­νου« να συζη­τή­σουμε από κοινού το μέλλον της Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγείας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.