Ειδήσεις

Τα ίδια Παντελάκη μου… – Απάντηση στο ΠΑΜΕ

Εδώ ο κόσμος καίγεται και το ΠΑΜΕ άρχισε να στέλνει ανακοινώσεις εναντίον του ΔΣ του Σωματείου μας δια μέσω του Περισσού. Ας αφήσουν οι γνωστοί – άγνωστοι συνδικαλιστές τα Δελτία τύπου και της κατηγορίες και ας βγουν έξω να αντικρίσουν και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των εργαζομένων όπως κάνει και το Σωματείο Ξεν/λων Ρόδου,γιατί το μονό που καταφέρνουν με τέτοιες ενέργειες είναι να διασπούν τον κλάδο.

Τα προβλήματα του κλάδου είναι σοβαρά και κατά το Σωματείο μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι στόχοι τηςαπεργιακήςκινητοποίησηςτης 8ης Αυγούστου όπως αναγράφονται και στο Δελτίο Τύπου 24/7/2014 για την προκήρυξη της απεργίας είναι:
• Αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων στα ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα.
• Επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στην αρχική του μορφή πριν την τροποποίηση του Ν. 3986/11.
• Επέκταση των Συλλογικών Συμβάσεων σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής.
• Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στον στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων.
• Να σταματήσει η λεηλασία των αποθεματικών της πρόνοιας και το συνεχές κούρεμα του απονεμόμενου ΕΦΑΠΑΞ των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
• Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες-καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lockout (ανταπεργία) των εργοδοτών.
• Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης)
• Αποτελεσματική προστασία της μητρότητας και της οικογένειας και ενίσχυση των δημοσίων υποστηρικτικών δομών για την φροντίδα των παιδιών.
• Παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας των εργατικών οικογενειών, για όσο διαρκεί η κρίση, οι μνημονιακές δεσμευτικές πολιτικές και οι επιπτώσεις τους στα εισοδήματα των εργαζομένων και
• Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ . Μείωση των τιμών και όχι μείωση των μισθών και συντάξεων.

Αν λοιπόν όλα αυτά τα φλέγων προβλήματα του κλάδου, θεωρούνται από σας απλά αφορμή για να τραβήξει το Σωματείο τα φώτα της δημοσιότητας, απαντάμε μόνο λέγοντας ότι οι ενέργειες σας είναι διασπάστηκες και κακόβουλες προς τους εργαζόμενους και το Σωματείο του κλάδου τους που είναι πάντα στο πλάι τους.

Ξεκαθαρίζουμε πως δεν είχαμε καμία πρόθεση να ανοίξουμε διάλογο μαζί σας και σίγουρα δεν θα ξανά μπούμε στην διαδικασία να σας απαντήσουμε γιατί αναγνωρίζουμε απόλυτα ότι σπαταλάμε μόνο το χρόνο μας. Όσο και αν μας κατηγορείτε για τη υπογραφή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης να είστε σίγουροι πως αν χρειαζόταν να υπογράψουμε ξανά οποιαδήποτε σύμβαση πάντα προς όφελος των εργαζομένων και οποιαδήποτε ώρα, θα το κάναμε. Ως Σωματείο ήμασταν, είμαστε, και θα είμαστεπλάι στα προβλήματα των εργαζομένων και αυτό οι εργαζόμενοι το αντιλαμβάνονται και το αναγνωρίζουν. Ίσως αυτός να είναι και ο μοναδικός λόγος που τα κακεντρεχής σχόλια σας, δεν μας τρομάζουν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου