Τοπικές Ειδήσεις

Παραμένουν αθεράπευτες οι «7 πληγές του Φαραώ» στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Η προσβασιμότητα και η ευταξία εντός των τειχών αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες της νέας διοίκησης του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παλιάς Πόλης Ρόδου που ήδη έχει ξεκινήσει επαφές με τις αρμόδιες αρχές και τους φορείς.
Όπως επισημαίνει ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Βασίλης Δοντάς η Μ. Πόλη είναι απροσπέλαστη λόγω της έλλειψης χώρων στάθμευσης με αποτέλεσμα να μειώνεται συνεχώς η επισκεψιμότητα.
«Βασική μας προτεραιότητα είναι να φέρουμε περισσότερο κόσμο στην Παλιά Πόλη. Για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης. Θα απαιτήσουμε να αλλάξουν πολλά. Και δεν βγάζω εκτός τους επιχειρηματίες και καταστηματάρχες οι οποίοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν πρέπει να καταλαμβάνουν οι ίδιοι τους χώρους στάθμευσης εμποδίζοντας τον τουρίστα να βρει ελεύθερο πάρκινγκ. Η βελτίωση της προσβασιμότητας είναι απαραίτητη για να ενισχυθεί η κίνηση στην αγορά», δήλωσε ο κ. Δοντάς.
Και βέβαια στην Παλιά Πόλη δεν λείπουν τα γνωστά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την επαιτεία που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, το παρεμπόριο, το κυκλοφριακό και την άγρα πελατών.
Σχεδόν σε κάθε γωνιά, σε κάθε πολυσύχναστο σημείο εντός των τειχών υπάρχουν παράνομοι μικροπωλητές που πωλούν ανενόχλητοι ο,τιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς.
«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την επαιτεία στην Παλιά Πόλη, ενώ και το φαινόμενο της άγρας πελατών είναι εξίσου έντονο. Αυτό που ζητάμε είναι η αύξηση της αστυνόμευσης για την επιβολή της ευταξίας. Εάν υπήρχε παρουσία αστυνομικών, όπως κατά καιρούς συμβαίνει, όλα αυτά τα φαινόμενα θα μειώνονταν. Δυστυχώς για να επιβληθεί η τάξη, πρέπει να παρθούν μέτρα. Διαφορετικά δεν συγκινείται κανείς. Μία λύση θα ήταν η σύσταση ξανά της δημοτικής αστυνομίας πράγμα που θα ζητήσουμε από την νέα δημοτική αρχή. Γενικώς πρέπει να ενισχυθεί η αστυνόμευση», σημείωσε ο κ. Δοντάς.
Σε ό,τι αφορά την εμπορική κίνηση, ο κ. Δοντάς δηλώνει ότι ακόμη τα πράγματα είναι υποτονικά. Από τη μία κυκλοφορεί λιγότερος κόσμος στην Π. Πόλη και από την άλλη αυτοί οι λιγοστοί επισκέπτες δεν καταναλώνουν.
Αναλυτικότερα ο κ. Δοντάς ανέφερε τα εξής: «Η κίνηση είναι ακόμη μειωμένη. Ελάχιστος κόσμος κυκλοφορεί στη Μ. Πόλη και αυτοί οι λιγοστοί επισκέπτες δεν ψωνίζουν. Η ρευστότητα δεν έχει ενισχυθεί καθόλου. Ο Μάιος ήταν υποτονικός. Ακόμη και αν αυξηθεί η κίνηση στο εξής, δεν είναι αρκετό. Πέρυσι έκλεισαν τρία καταστήματα στην οδό Σωκράτους κατά τη διάρκεια της σεζόν. Δεν θα είναι απίθανο να δούμε τέτοια φαινόμενα και πάλι. Γι’ αυτό επιμένουμε να επικρατήσει η ευταξία ώστε η Παλιά Πόλη να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου