Αθλητικά

“Πράσινο φως” για Ιπποκράτη, Φοίβο και Ε.Α.ΚΑ.!

Μεγάλη επιτυχία για τρία σωματεία του βορείου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες» του Ο.Π.Α.Π. Ο λόγος για τον Ιπποκράτη Κω, τον Φοίβο Κω και την Ε.Α. Καλύμνου.
«Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ»
Ο Ιπποκράτης Κω εξέδωσε ανακοίνωση για την επιλογή του από τον Ο.Π.Α.Π. Αναλυτικά: «Μετά την μπασκετική αναγνώριση του Α.Σ. Κώων “Ιπποκράτης” του γυναικείου τμήματος (συμμετοχή σε Α1′ και Α2′ Εθνικές κατηγορίες), του ανδρικού τμήματος (συμμετοχή Α2′, Β’ και Γ’ Εθνικές κατηγορίες) αλλά και την παραγωγή αθλητών που στελεχώνουν τις εθνικές ομάδες αλλά και συλλόγους όλης της Ελλάδας, έρχεται άλλη μια αναγνώριση της συνεχούς προσπάθειάς μας για την ανάπτυξη του αθλήματος που υπηρετούμε. Η ακαδημία μπάσκετ του συλλόγου μας επιλέχθηκε στο πρόγραμμα “Αθλητικές ακαδημίες ΟΠΑΠ” ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες ακαδημίες, βασιζόμενη τόσο σε ποιοτικά αλλά και ποσοτικά κριτήρια. Το γεγονός αυτό μας δικαιώνει και μας γεμίζει υπερηφάνεια και χαρά, ενώ ταυτόχρονα ανεβάζει το αίσθημα ευθύνης απέναντι στις μικρές αθλήτριες και τους μικρούς αθλητές μας, είτε πρόκειται για αθλούμενους, είτε για μελλοντικούς αθλητές.
Βασική παροχή του προγράμματος αυτού, στο οποίο θα συμμετέχουν μόνο 50 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, είναι η ιατρική ασφάλιση όλων των παιδιών μας. Σε συνδυασμό με την παροχή υλικού προπόνησης και πληροφοριών (μέσω σεμιναρίων και επιστημονικών ημερίδων) για τους προπονητές, τους γονείς και τους μικρούς αθλητές το πρόγραμμα του ΟΠΑΠ μας βοηθάει να ανεβάσουμε το επίπεδο λειτουργίας μας και να παράγουμε καλύτερα αποτελέσματα.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της οικογένειας του Α.Σ. Κώων Ιπποκράτης για την επιτυχία αυτή, τον πρόεδρο και όλο το Δ.Σ., τον υπεύθυνο ακαδημίας, όλους τους προπονητές και τέλος όλες τις αθλήτριες και τους αθλητές μας».
ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΦΟΙΒΟ
Σε πελάγη ευτυχία πλέουν όλοι στο Φοίβο Κω για την επιλογή της ομάδας. Το διοικητικό συμβούλιο του Α.Σ Φοίβος Κω, ανακοινώνει με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, την επιλογή του συλλόγου μας μεταξύ εκατοντάδων αξιόλογων συλλόγων από όλη την Ελλάδα για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ». H επιλογή του συλλόγου μας έγινε μέσα από μια διαδικασία, που βασίστηκε τόσο σε ποιοτικά αλλά και ποσοτικά κριτήρια και αισθανόμαστε πραγματικά υπερήφανοι που η προσπάθεια των τελευταίων ετών αναγνωρίζεται από ένα τεράστιο οργανισμό όπως ο ΟΠΑΠ.
Ένα εξαιρετικό επίτευγμα από το σύλλογο μας, που θα είναι μέλος μιας δυναμικής ομάδας 50 ακαδημιών απ’ όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα με δράσεις που εκτείνονται σχεδόν σε όλη την Ελληνική επικράτεια και που ως στόχο έχει, να εμφυσήσει στα παιδιά αρχές και αξίες που θα τα ακολουθούν σε όλη τους την ζωή είτε γίνουν πρωταθλητές, είτε λάτρεις του αθλητισμού εν γένει. Σε αυτό το πλαίσιο οι επιλεγμένες ακαδημίες καλαθοσφαίρισης θα έχουν πρόσβαση σε μοναδικά προνόμια που θα τις βοηθήσουν να δημιουργήσουν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των νεαρών αθλητών. Αυτή η πολύ μεγάλη αναγνώριση από τον ΟΠΑΠ, είναι το αποτέλεσμα της ομαδικής προσπάθειας Διοίκησης – Προπονητών – Αθλητων και κατ’ επέκταση της αθλητικής οικογένειας του ΦΟΊΒΟΥ! Συγχαρητήρια σε όλους».
ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Α. ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Η τρίτη ομάδα που πήρε το «πράσινο φως» από τον Ο.Π.Α.Π. για να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες» είναι η Ε.Α. Καλύμνου, κάτι που ανακοινώθηκε και επίσημα στην ομάδα. Η Ε.Α.ΚΑ. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η οικογένεια της Ένωσης Αττάλου & Καλύμνου (ΕΑΚΑ) νιώθει υπερηφάνεια γιατί στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, ακτίνες φωτός αισιοδοξίας ήρθαν να φωτίσουν το δύσκολο έργο μας, ένα έργο κάτω από αντίξοες και μόνο συνθήκες, με μηδενική οικονομική ενίσχυση της ΓΓΑ και των τοπικών ενώσεων. Η ομάδα μας, η ΕΑΚΑ με την πλούσια ιστορία της, τις επιτυχίες της στο ενεργητικό της δεν θα μπορούσε να μην επιλεχθεί στο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ Αθλητικές Ακαδημίες , στις 50 καλύτερες ακαδημίες μεταξύ εκατοντάδων, αξιόλογων ακαδημιών καλαθοσφαίρισης ανά την Ελλάδα. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής βασίστηκε τόσο σε ποιοτικά αλλά και ποσοτικά κριτήρια, όπου οδηγήθηκε στην δημιουργία μιας δυναμικής ομάδας 50 ακαδημιών, στην οποία συμμετέχει και η ΕΑΚΑ και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι . Το πρόγραμμα έχει στόχο να εμφυσήσει στα παιδιά αρχές και αξίες που θα τα ακολουθούν σε όλη τους την ζωή είτε γίνουν πρωταθλητές, είτε λάτρεις του αθλητισμού εν γένει. Σε αυτό το πλαίσιο οι επιλεγμένες ακαδημίες καλαθοσφαίρισης θα έχουν πρόσβαση σε μοναδικά προνόμια που θα τις βοηθήσουν να δημιουργήσουν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των νεαρών αθλητών . Μόνο χαρά , τιμή και δικαίωση έχει η επιλογή της ομάδας μας στις 50 καλύτερες Ακαδημίες και έπεται ένα λαμπρό μέλλον με ήθος, αξίες και αλτρουισμό και όλα αυτά κάτω από την επίβλεψη των αθλητικών ακαδημιών του ΟΠΑΠ. Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της ομάδας μας θα μεταβεί στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση, στην επίσημη εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες του ΟΠΑΠ» στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης, όπου η Ε.Α.ΚΑ. θα επικυρώσει και διά ζώσης την συμμετοχή της. Ευχαριστούμε για την μοναδική τιμή».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου