Ειδήσεις

“Ο τελευταίος ανασχηματισμός της κυβέρνησης Τσίπρα συμβολίζουν το “αριστερό πρόσημο” Παπακώστα και Μαριλίζα;”

Άρθρο του Κοσμά Σφυρίου, για τον ανασχηματισμό

Τον Σεπτέμβρη του 2015, αφού ως πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας είχε υπογράψει το 3ο μνημόνιο, όλα τα τηλεοπτικά κανάλια παρουσίαζαν το προεκλογικό spot των ΑΝ.ΕΛ, στο οποίο ο μικρός Αλέξης είχε στον γύψο τα σπασμένο αριστερό χέρι του (να θυμηθούμε, ότι είχαν φύγει από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α 40 βουλευτές) και το spot το έκλεινε ο Πάνος Καμένος, λέγοντας : «τώρα θα τον μάθω, να γράφει με το δεξί !» Αυτό το spot ήταν ο προάγγελος της πολιτικής που θα ακολουθούσε η κυβέρνηση Τσίπρα… Όμως, οι πολίτες πίστεψαν στην υπόσχεση του, για δήθεν «παράλληλο πρόγραμμα» – που δεν εφαρμόστηκε ποτέ – και του έδωσαν 35 %.

Τώρα, με την ομιλία του στην Κ.Ε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε, ότι θα εφαρμόσει «πολιτική με αριστερό πρόσημο !».

Όμως την επόμενη μέρα, έκανε τον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης του, ο οποίος άλλα σηματοδοτεί και όχι το αριστερό πρόσημο.

Oι βασικοί υπουργοί έμειναν «ακλόνητοι».Έγιναν αποτυχημένα «ανοίγματα»

Έβγαλε από την κυβέρνηση ακραιφνείς ΣΥ.ΡΙΖαίους υπουργούς : τον Σκουρλέτη, τον Μπαλάφα, τον Κοντονή, τον Αποστόλου κ.λ.π και έβαλε : την Κ. Παπακώστα, την Ξενογιαννακοπούλου, την Ζορμπά κ.λ.π.

  • Με την Κατερίνα Παπακώστα (πρώην υφυπουργό υγείας επί Ν.Δ και πρώην βουλευτή της Ν.Δ, την οποία ο Κ. Καραμανλής επέλεξε ως επί κεφαλή των γυναικών της Ν.Δ) κ. Τσίπρας διευρύνει τον καραμανλικό «θύλακα εξουσίας», που έχει στην κυβέρνηση του (με τους Π. Καμμένο, Παπαγγελόπουλο, Κουντουρά, Κουϊκ κ.λ.π), για τον οποίο ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευθεί, να μην θίξει ποτέ τις ευθύνες Καραμανλή, για τον εκτροχιασμό των δημοσίων οικονομικών της χώρας, την περίοδο αρχές 2004 – τέλος 2009 και τηρεί την υπόσχεση του, επιμελώς, επί 3,5 χρόνια… Η Παπακώστα ως υπουργός , θα έχει πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και θα συμμετέχει στην κυβέρνηση του, όταν στις 14 Αυγούστου 2014 έλεγε :

«Τι ταπείνωση !   Θλιβερός ο Τσίπρας, προκλητικά αμοραλιστής !   Θλιβερή κυβέρνηση  (ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ) !  Ντρέπομαι, για λογαριασμό όσων τον επέλεξαν».  Τώρα δεν ντρέπεται, καμαρώνει, ως μέλος της «θλιβερής κυβέρνησης» και μάλιστα  θα εφαρμόσει πολιτική με «αριστερό πρόσημο»…!

Η Παπακώστα, στις 26 Ιουλίου του 2016, έλεγε για τον κ. Τσίπρα :«… ένας

Πρωθυπουργός, που ακροβατεί στο κομματικό του σχοινί, δε μπορεί να με

ταρρυθμίσει τίποτα !».   Τώρα, αυτή θα συνεργαστεί με τον πρωθυπουργό

του «τίποτα» και μάλιστα θα κάνει μεταρρυθμίσεις με αριστερό πρόσημο!

  • Με την Ξενογιαννακοπούλου, ο κ. Τσίπρας κάνει δήθεν «άνοιγμα» προς την κεντροαριστερά. Όμως, για τον κόσμο, την κοινωνική βάση της κεντροαριστεράς, η Μαριλίζα δεν «λέει» απολύτως τίποτα. Θυμάται μόνο την αποστασία και την υποκρισία της. Κι αυτό γιατί : (α) καταψήφισε το 2ο μνημόνιο, το 2011, όμως παρέμενε ανεξάρτητη βουλευτής και για να διεκδικήσει πάλι το βουλευτικό αξίωμα, στις εκλογές του Μαϊου και Ιουνίου του 2012 ήταν υποψήφια του ΠΑ.ΣΟ.Κ ! Δεν εκλέχθηκε. Αν είχε  εκλεγεί, ίσως (λέω ίσως …) να μην είχε στείλει, την 1η Νοέμβρη 2012, την επιστολή της παραίτησης της από το ΠΑΣΟΚ.   (β) Σ’ αυτή την επιστολή, μεταξύ πολλών άλλων έγγραφε : «…σήμερα όμως δεν υπάρχουν πριθώρια ψευδαισθήσεων… ο στόχος, τελικά,  της επιμήκυνσης (της αποπληρωμής των δανείων), αντί να αμβλύνει χρονικά το βάρος υλοποίησης των μέτρων επεκτείνει την εφαρμογή του μνημονίου».   Και ιδού η υποκρισία : ενώ δεν ανέχετο μνημόνιο (και καταψήφισε το 2ο), μια χαρά στήριξε το 3ο μνημόνιο Τσίπρα.  Ενώ διαφωνούσε με την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους, με χαρά δέχθηκε – στην σχετική φιέστα του Ζαππείου – την επιμήκυνση που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και μάλιστα του 1/3 των δανείων. Ενώ έγγραφε, 1η Νοέμβρη του 2012, ότι «…δεν υπάρχουν περιθώρια ψευδαισθήσεων», μια χαρά υποστήριξε τις  «αυταπάτες», όπως προτιμά ο κ. Τσίπρας να χαρακτηρίζει τις ψεύτικες & δημαγωγικές υποσχέσεις του.

Τώρα, ανέλαβε να κάνει, σε λίγους μήνες, την διοικητική μεταρρύθμιση με «αριστερό πρόσημο», αυτήν που δεν έγινε επί 3,5 χρόνια. Τις εύχομαι, να το πετύχει. Αλλά είμαι βέβαιος,  ότι δεν θα το πράξει.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου