Ρεπορτάζ

Απάντηση του Δήμου Ρόδου σε Ι.Κ.Ε. για το συγκρότημα του «Ελλη»

Απάντηση σε μια ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία των Αθηνών, που δεν φέρεται να έχει δραστηριοποιηθεί ξανά στη Ρόδο, η οποία υπέβαλε δύο αιτήματα στην υπό εκκαθάριση δημοτική επιχείρηση ΡΟΔΩΝ ΑΕ, για να ενημερωθεί για το καθεστώς χρήσης και εκμετάλλευσης δύο δημοτικών ακινήτων στο συγκρότημα του «ΕΛΛΗ» έδωσε χθες ο Δήμος Ρόδου.

Οπως έγραψε η «δημοκρατική», η εταιρεία ζήτησε εντός πέντε εργάσιμων ημερών να τις γνωστοποιηθούν στοιχεία για τις μισθώσεις που έχουν γίνει στα δύο ακίνητα του συγκροτήματος και διατείνεται ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν επιτρεπόταν η αναμίσθωση ή (προφορική ή έγγραφη) παράταση της μίσθωσης και σε περίπτωση νέας μισθώσεως δημοτικού ακινήτου αυτή γίνεται μόνο με πλειοδοτικό διαγωνισμό (βλ. ΠΔ 270/1981) και όχι με υποχρεωτική υπόδειξη του προηγούμενου μισθωτή και απευθείας νέα μίσθωση.
Στην απάντηση του Δήμου Ρόδου αναφέρονται τα εξής:
«Σε απάντηση των δύο παραπάνω αιτήσεών σας προς τον Δήμο Ρόδου και το Τμήμα Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου σχετικά με το καθεστώς εκμίσθωσης ή παραχώρησης χρήσης του ισογείου καταστήματος αλλά και του πρώτου ορόφου δημοτικού ακινήτου επί της πλατείας Κουντουριώτη με αριθμό 6 κτήριο «ΕΛΛΗ», σας ενημερώνουμε ότι το ακίνητο είναι παραχωρημένο στην υπό εκκαθάριση δημοτική επιχείρηση «ΔΗ.ΤΟΥΡ.ΞΕ Α.Ε – ΡΟΔΩΝ Α.Ε.» με τους εκκαθαριστές να έχουν τη διαχειριστική ευθύνη των μισθωμένων ακινήτων μέχρι τη λήξη των μισθώσεων την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης όπου τα ακίνητα περιέρχονται αυτοδίκαια στο Δήμο Ρόδου για την περαιτέρω διαχείριση και αξιοποίησή τους.
Τα ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου Ρόδου, εκμισθώνονται πάντα με την τήρηση της διαδικασίας της δημοπρασίας, βάσει του άρθρου 192 παρ. 1 του ΔΚΚ και του Π.Δ. 270/1981 μετά από σχετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου και του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία μπορεί να λάβει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος.
Δεν έχει προκηρυχθεί μέχρι σήμερα νέος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση των δύο παραπάνω αναφερόμενων δημοτικών ακινήτων.
Σε περίπτωση που ο Δήμος Ρόδου αποφασίσει την διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού για δημοτικό ακίνητο η διακήρυξη τοιχοκολλείται στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχείου του Δήμου Ρόδου στην Πλατεία Ελευθερίας 1 στην πόλη της Ρόδου τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν από τη διενέργεια της δημοπρασίας. Η διακήρυξη και περίληψη αυτής ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Ρόδου και στο πρόγραμμα Διαύγεια.
Η διαχείριση του ακινήτου δεν έχει ακόμα περιέλθει σε εμάς και εκκρεμεί αίτηση παράτασης των μισθώσεων κατά επίκληση των διατάξεων του άρθρου 41 του Ν.4605/2019.
Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τηλέμαχος Καμπούρης
Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τρέχας Κωνσταντίνος ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών
Η Δ/ντρια Οικονομικών Υπηρεσιών Δρ. Βεατρίκη-Καλλιόπη Σέρβου ΠΕ Οικονομολόγων/MSC/PHD».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου