Ειδήσεις

“Η αναστολή αύξησης του ΦΠΑ δεν πρέπει να συνδεθεί με τη δημιουργία νέων δομών προσφύγων/μεταναστών”

Αναφορικά με την αναστολή αύξησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
-“Εκφράζω την πλήρη ικανοποίηση της τοπικής κοινωνίας και εμού προσωπικά για την αναστολή αύξησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Πρόκειται για ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη για τα νησιά μας, σε συνδυασμό μάλιστα με την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου που θα ισχύσει από τις επόμενες μέρες.

Η Λέρος και τα υπόλοιπα νησιά που σηκώνουν το δυσανάλογο βάρος του προσφυγικού προβλήματος, χρειάζονται στήριξη τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, και η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί θετικό πρόσημο προς αυτή την κατεύθυνση.

Όμως, σε καμία περίπτωση η αναστολή αύξησης του ΦΠΑ δεν πρέπει να συνδεθεί με τη δημιουργία νέων δομών υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών. Η τοπική κοινωνία βρίσκεται ήδη σε οριακό επίπεδο και δεν θα επιτρέψουμε τέτοιους συμψηφισμούς με τα κεκτημένα δικαιώματα των νησιωτών, όπως είναι οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου