Μια εβδομάδα έχει περάσει από την ανακοίνωση του προέδρου της Βαλκανικής ομοσπονδίας Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, ότι το Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου ανδρών-γυναικών θα διεξαχθεί στα τέλη Σεπτέμβρη(19-20 Σεπτεμβρίου) και όλα δείχνουν ότι κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί.

Αρκετοί από τους Έλληνες ελίτ αθλητές που είχαν στο μυαλό τους να αγωνιστούν, λόγω της λειψής φετινής σεζόν εν τέλη φαίνεται να απορρίπτουν την πιθανότητα να «τραβήξουν» την σεζόν τους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς πολλοί από αυτούς θέλουν να συγκεντρωθούν στην ήδη υπερφορτωμένη σεζόν του κλειστού που έρχεται.

Να θυμίσουμε, ότι στην σεζόν που έρχεται,  έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή Παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου και Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου, με κενό μόλις δύο εβδομάδων. Οπότε, το να τραβήξει η σεζόν μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, είναι κάτι σαν αυτοκτονία για τους αθλητές, αφού τα περιθώρια για σωστή προετοιμασία ενόψει κλειστού έχουν ήδη στενέψει.

Έτσι, Κατερίνα Στεφανίδη, Μίλτος Τεντόγλου, Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος) και Βούλα Παπαχρήστου και η Ροδίτισσα Ραφαέλα Σπανουδάκη δεν προτίθενται να αγωνιστούν στο Βαλκανικό, ενώ, σε αυτούς προστίθεται και η Ειρήνη Βασιλείου.

Φυσικά, εξαιρετικά αμφίβολη κρίνεται και η συμμετοχή της Ελισάβετ Πεσιρίδου και του Κωσταντίνου Δουβαλίδη στο Βαλκανικό καθώς, κανένας από τους δύο εμποδιστές δεν είναι σίγουρος αν θα ωφελήσει μια τόσο μακριά σεζόν για δεύτερη σερί χρονιά.

Ένα ακόμα εμπόδιο για το κίνητρο των αθλητών να αγωνιστούν στο Βαλκανικό, είναι ότι ο αγώνας αυτός δεν θα είναι εντός του ranking, οπότε δεν θα βοηθήσει τους αθλητές που κυνηγούν όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με αυτά τα δεδομένα, και με τις περισσότερες ελίτ συμμετοχές από σχεδόν όλες τις χώρες που πρόκειται να πάρουν μέρος, να μην είναι πρόθυμες να αγωνιστούν, ο Καραμαρίνοφ έχει ήδη αρχίσει να σκέφτεται την αναβολή ή ακόμα και ακύρωση του Βαλκανικού πρωταθλήματος. (sportime.gr)

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ