Η TUI αναμένει ότι η ανάκαμψη του τουρισμού μετά την κρίση του κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί σταδιακά.

“Το άνοιγμα πιθανότατα θα είναι σταδιακό και περιφερειακό – για παράδειγμα , οι Βαλεαρίδες Νήσοι και τα Κανάρια νησιά θα μπορούν να δέχονται επισκέπτες νωρίτερα από τις περιοχές διακοπών στην ηπειρωτική Ισπανία”, είπε ο προϊστάμενος της TUI Fritz Joussen.

Το επίκεντρο της σεζόν αναμένεται να μετακινηθεί προς τα πίσω, λέει. Η βιομηχανία και η πολιτική πρέπει τώρα “να κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να καταστήσουν τα ταξίδια δυνατά ξανά “.

“Για παράδειγμα, η Ελλάδα , η Κύπρος , η Βουλγαρία και η Πορτογαλία προσπάθησαν να μιλήσουν με την TUI και προετοιμάζονταν εντατικά για την επιστροφή των τουριστών”, σημείωσε ο Joussen.

“Προϋπόθεση για αυτό είναι η σταδιακή προσαρμογή των περιορισμών πτήσεων και ταξιδιών. “Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι περιορισμοί πτήσεων θα μας στερήσουν την πλήρη επιχειρηματική μας βάση και οι χώρες της νότιας Ευρώπης θα αποδυναμωθούν μαζικά”, συμπλήρωσε.

Η TUI ανέστειλε όλες τις ταξιδιωτικές δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο έως και τις 15 Μαΐου και έλαβε κρατικό δάνειο 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για να γεφυρώσει την κρίση. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει πλέον επεκτείνει την παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση για τουρίστες μέχρι τουλάχιστον τις 14 Ιουνίου. Το Ομοσπονδιακό Υπουργικό Συμβούλιο αποδέχθηκε μια αντίστοιχη πρόταση από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες από το dpa.

. Πηγή tourismtoday.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ