Ο Σκοπευτικός Όμιλος Ρόδου (ΣΚ.Ο.Ρ.) με έτος ιδρύσεως το 1991 και μέλος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΚΟΕ), διοργανώνει, τον διεθνούς ενδιαφέροντος αγώνα Πρακτικής Σκοποβολής με τίτλο :

‘’Mediterranean Extreme Open 2018’’, από  Τετάρτη 4 έως Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στο σκοπευτήριο του Κάτω Καλαμώνα Ρόδου.

Παράλληλα με τον παραπάνω αγώνα διοργανώνει και τον Πρωταθληματικό Αγώνα της Γ΄ Ζώνης επιπέδου Level III  του Ελληνικού Πρωταθλήματος ο όποιος είναι ένας από τους τέσσερις αγώνες που αναδεικνύουν τους πρωταθλητές Ελλάδος στις διάφορες κατηγορίες της Πρακτικής Σκοποβολής από την Πέμπτη 5 Μαΐου 2018.

Η ανακοίνωση του ΣΚ.Ο.Ρ.:

«Η πρωτοβουλία μας αυτή είναι συνυφασμένη με την διαρκή δραστηριότητα του Ομίλου μας, αφού, ως γνωστόν  έχουμε συνδιοργανώσει το 2011 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πρακτικής σκοποβολής με 1250 συμμετοχές από 64 χώρες  και πάνω από 3000 αφίξεις από όλο τον κόσμο, το 2012 τον τρίτο Διεθνή Αγώνα της σειράς Triple Crown με συμμετοχές από όλη την Ευρώπη και άλλους  πανελληνίους αγώνες με αντίστοιχες πολυπληθείς συμμετοχές, καθώς επίσης και το περσινό επιτυχημένο αγώνα ‘’Mediterranean Extreme Open 2017’’.

Σχετικά με τον φετινό αγώνα,  έχουμε άνω των 200 αιτήσεις συμμετοχής  αθλητών με ικανό αριθμό συνοδών, από χώρες της Ευρώπης, Ρωσίας, Αμερικής, Ισραήλ, Καναδά, Νοτίου Αφρικής  και Κουβέιτ , καθώς και συμμετοχές από την Ελλάδα. Σκοπός του Ομίλου μας είναι η διοργάνωση ενός υψηλού επιπέδου αγώνα με συμμετοχή παγκοσμίων και ευρωπαίων  πρωταθλητών καθώς και διακεκριμένης δυνατότητος ομάδων  από το χώρο της Πρακτικής Σκοποβολής (I.P.S.C.).

Ο Όμιλός μας  καθιερώνοντας την διεξαγωγή αυτού του αγώνα σε ετήσια βάση, καθιστά  την Ρόδο και το σκοπευτήριο του Καλαμώνα  διεθνές σημείο αναφοράς  της Πρακτικής Σκοποβολής. Η δράση  μας αυτή, είναι απόλυτα εφικτή, αφού υπάρχει η καλή εμπειρία και τεχνογνωσία  του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2011 και των υπόλοιπων μεγάλων αγωνιστικών  διοργανώσεων που έχουμε έως σήμερα  αναλάβει. Σκοπός μας είναι αυτός ο αγώνας από την επόμενη περίοδο  να διοργανώνεται τον μήνα Απρίλιο έτσι ώστε να ενισχύσουμε  την τουριστική δραστηριότητα του νησιού μας σε μία περίοδο χαμηλής τουριστικής επισκεψιμότητας και μάλιστα  με επισκέπτες αρκετά υψηλού οικονομικού επιπέδου αφού το άθλημα προσελκύει αυτού του επιπέδου αθλητές και συγχρόνως ευελπιστούμε ότι κατ’  έτος θα πολλαπλασιάζονται οι συμμετοχές των αθλητών,  οι οποίοι από την πολυήμερη διαμονή τους, αυτών και των συνοδών τους, θα ενισχύουν την τοπική οικονομία.

Μέσα στα πλαίσια οργάνωσης αυτών των δραστηριοτήτων οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την αμέριστη και ένθερμη τους  υποστήριξη, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , τον Δήμο Ρόδου, την 95 ΑΔΤΕ και τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Απώτερος στόχος του Ομίλου μας είναι η διεκδίκηση και ανάληψη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πρακτικής Σκοποβολής για το 2021, μίας διοργάνωσης η οποία θα έχει περί τους  1000 συμμετέχοντες  με μεγάλο αριθμό  συνοδών.

Τέλος προσκαλούμε όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να γνωρίσουν το άθλημα της Πρακτικής Σκοποβολής να παρακολουθήσουν τους αγώνες από Παρασκευή 4 Μαΐου  έως Κυριακή 6 Μαΐου από τις 09:30  έως τις 17:00  σε ένα απολύτως ασφαλές περιβάλλον, με την σημείωση ότι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους γυαλιά ηλίου και καπέλο».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ