Τοπικές Ειδήσεις

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι χθεσινές βροχοπτώσεις

Πλημμύρισαν χθες νωρίς το πρωί, λόγω της έντονης βροχόπτωσης οι δρόμοι σε διάφορα σημεία της πόλης (Εθνικής Αντιστάσεως, Καμείρου, Μιχαήλ Πετρίδη, Τσαλδάρη) με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στην κυκλοφορία των οχημάτων. Ευτυχώς η καταιγίδα είχε σύντομη διάρκεια και έτσι το νερό υποχώρησε και αποφεύχθηκαν μεγαλύτερα προβλήματα.
Στην περιοχή της «Κολόνας» στη Μεσαιωνική Πόλη σημειώθηκε υπερχείλιση. Πρόκειται για ένα από τα σημεία, τα οποία παρόλες τις παρεμβάσεις και τους καθαρισμούς των φρεατίων που προηγήθηκαν έγκαιρα, παρουσιάζουν πρόβλημα. Στην περιοχή της Ιαλυσού, έσπευσε αποφρακτικό της ΔΕΥΑΡ για την άντληση υδάτων σε σημείο που είχε πλημμυρίσει, ενώ ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο πραγματοποιούσαν από νωρίς χθες το πρωί συνεργεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών. Πέρα όμως από την πρωινή ολιγόωρη ταλαιπωρία για τους οδηγούς, δεν υπήρξε κανένα άλλο πρόβλημα.
«Δεν δεχθήκαμε καμία κλήση για άντληση υδάτων το πρωί της Δευτέρας ή για κάποιο άλλο πρόβλημα», δήλωσε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δωδεκανήσου, Ι. Τσιτσικάς.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπήρξε ενημέρωση από την Κυριακή για έντονα καιρικά φαινόμενα στα Δωδεκάνησα, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών οι οποίοι κλήθηκαν να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Σε ετοιμότητα παραμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων που τυχόν σημειωθούν από την αναμενόμενη επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Ρόδο, αύριο Τετάρτη.
Η ΔΕΥΑΡ λειτουργώντας προληπτικά, ώστε να αποφευχθεί κατά το δυνατό η εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων ξεκίνησε από τον περασμένο Οκτώβριο αποφρακτικές εργασίες σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, σε πολλά σημεία της πόλης και σε χωριά, καθώς επίσης στη Μεσαιωνική Πόλη. Ήταν ίσως η πρώτη φορά στα χρονικά που πραγματοποιήθηκε τέτοιας μεγάλης έκτασης εκστρατεία απόφραξης των φρεατίων.
«Δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα από τη βροχόπτωση το πρωί της Δευτέρας. Στείλαμε το αποφρακτικό μας στην Ιαλυσό και δεν κληθήκαμε να παρέμβουμε σε άλλα συμβάντα. Συνεχίζουμε ωστόσο τις αποφράξεις φρεατίων, μία διαδικασία που ξεκίνησε από τον περασμένο Οκτώβριο και ολοκληρώθηκε έγκαιρα, πριν τις πρώτες βροχοπτώσεις. Επρόκειτο για μία εκτεταμένη προσπάθεια σε όλο το νησί, στην πόλη της Ρόδου και εκτός. Συνεχίζουμε τις αποφράξεις και το καθαρισμό των φρεατίων όπου υπάρχει ανάγκη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, κ. Βασίλης Μανέττας.
Τρεις προτάσεις από την ΔΕΥΑΡ στο πρόγραμμα
«Αντώνης Τρίτσης»
Σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑΡ έχει υποβάλει τρεις προτάσεις σε ισάριθμες προσκλήσεις του προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης». Οι τρείς προτάσεις αφορούν στην ουσία τέσσερα έργα, με συνολικό προϋπολογισμό 26.941.356,00€ με τον ΦΠΑ (24%) και συγκεκριμένα:
1. «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ», προϋπολογισμού 4.450.000,00€ χωρίς τον ΦΠΑ.
2. «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΞΥΠΝΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΩΝ (AMR/AMI) ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – Α’ ΦΑΣΗ, ΠΟΛΗΣ ΡΟΔΟΥ» προϋπολογισμού 3.887.400,00€ χωρίς τον ΦΠΑ.
3. «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΕΛ ΡΟΔΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΒΟΔΙ, ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ» προϋπολογισμού 14.368.800,00 € χωρίς τον ΦΠΑ.
4. «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΥΦΥΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΡΟΔΟΥ», προϋπολογισμού 5.889.500,00€ χωρίς τον ΦΠΑ.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι προτάσεις έχουν λάβει την έγκριση των τεχνικών επιτροπών και αναμένονται οι τελικές εγκρίσεις από την επιτροπή αξιολόγησης ώστε να δοθεί το πράσινο φως και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την έναρξη των έργων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου