ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κικίλιας: Συμφωνία για επέκταση πτήσεων προς Ελλάδα με τον Υπ. Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΗΑΕ

Σειρά επαφών και συνα­ντή­σεων με leaders της παγκό­σμιας του­ρι­στι­κής αγοράς πραγ­μα­το­ποιεί ο Υπουρ­γός Του­ρι­σμού Βασίλης Κικί­λιας, στο πλαίσιο της επί­σκε­ψής του στο Ριαντ όπου διε­ξά­γε­ται η 22η Σύνοδος του Παγκό­σμιου Συμ­βου­λίου Ταξι­διω­τών και Του­ρι­σμού (WTTC).

Χθες, πραγ­μα­το­ποί­ησε συνά­ντηση εργα­σίας με τον Υπουργό Του­ρι­σμού της Σαου­δι­κής Αραβίας, Πρί­γκηπα Αχμέντ αλ Χατίμπ.

Η συζή­τηση επι­κε­ντρώ­θηκε στην επέ­κταση των απευ­θείας πτήσεων από τη Σαου­δική Αραβία προς την Ελλάδα, η οποία θα υλο­ποι­η­θεί το προ­σε­χές διά­στημα.

Παράλ­ληλα, ψηλά στην ατζέντα ήταν το ενδια­φέ­ρον που υπάρχει για του­ρι­στι­κές επεν­δύ­σεις στην Αθήνα, όπως και στη δυνα­τό­τητα για εκπαί­δευση Σαου­δά­ρα­βων σε του­ρι­στι­κές σχολές της Ελλάδας.

Οι δυο υπουρ­γοί συμ­φώ­νη­σαν στην παροχή υπο­τρο­φιών σε Έλληνες για σπουδές στην Ακα­δη­μία του Παγκό­σμιου Οργα­νι­σμού Του­ρι­σμού στη Σαου­δική Αραβία, καθώς και για την εβδο­μάδα πολι­τι­σμού ανάμεσα στις δύο χώρες που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στο Ριάντ.

Στη συνέ­χεια ο Υπουρ­γός Του­ρι­σμού συνα­ντή­θηκε στην Πρε­σβεία της Ελλάδας, παρου­σία του Πρέσβυ κ. Αλέξη Κων­στα­ντό­που­λου, με τον Πρόεδρο και Διευ­θύ­νο­ντα Σύμ­βουλο του επεν­δυ­τι­κού ομίλου στη Σαου­δική Αραβία “Alkholi Group”, κ. Hamza B. Alkholi. Αντι­κεί­μενο της συζή­τη­σης η εξω­στρέ­φεια της ελλη­νι­κής οικο­νο­μίας και οι μεγάλες επεν­δύ­σεις που γίνο­νται πλέον στη χώρα από διε­θνείς κολοσ­σούς, οι οποίες δίνουν προ­στι­θέ­μενη αξία και ανα­βαθ­μί­ζουν σημα­ντικά το ελλη­νικό του­ρι­στικό προϊόν σε όλες του τις εκφάν­σεις (χειμερινό- ορεινό του­ρι­σμό, εναλ­λα­κτικό, πολι­τι­στικό, αθλη­τικό, θρη­σκευ­τικό του­ρι­σμό κ.α).

 

Στο περι­θώ­ριο της Συνόδου, ο κ. Κικί­λιας συζή­τησε με τον Γενικό Γραμ­μα­τέα του Παγκό­σμιου Οργα­νι­σμού Του­ρι­σμού Zurab Pololikashvili σχετικά με τις φετινές επι­δό­σεις της Ελλάδας σε αφίξεις και έσοδα- οι οποίες είναι εντυ­πω­σια­κές ακόμα και συγκρι­τικά με τις αντί­στοι­χες άλλων χωρών  που απο­τε­λούν δημο­φι­λείς προορισμούς- καθώς και για το μέλλον του του­ρι­σμού και την ανάγκη στροφής σε ένα βιώσιμο του­ρι­στικό μοντέλο με έμφαση στην προ­στα­σία του περι­βάλ­λο­ντος, την πράσινη ανά­πτυξη και τη μπλε οικο­νο­μία.

 

Τέλος, ο Υπουρ­γός Του­ρι­σμού συνα­ντή­θηκε με τον Υπουργό Του­ρι­σμού της Αιγύ­πτου Ahmed Issa, όπου επι­βε­βαιώ­θηκε η αμοι­βαία βούληση για περαι­τέρω εμβά­θυνση της συνερ­γα­σίας μεταξύ  των δύο χωρών στον του­ρι­σμό.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.