Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης με ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών ζητά εξηγήσεις για την διαχείριση των ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ στα Δωδεκάνησα.
-Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Υψηλάντη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου έχει υπό την κατοχή του μεγάλη ακίνητη περιουσία στον νομό Δωδεκανήσου, η οποία συμπεριλαμβάνει ακίνητα μεγάλης τουριστικής αξίας, ιστορικής αξίας, περιβαλλοντολογικής αξίας, κομβικά σημεία μεταφορών και άλλα. Η κατάληξη αυτής της περιουσίας είναι μεγίστου ενδιαφέροντος για τους πολίτες των νησιών μας, την οικονομική τους ανάπτυξη, την εξέλιξη των επενδύσεων στον τόπο μας, όπως και την καθημερινή τους διαβίωση.
Το ΤΑΙΠΕΔ έχει κατηγοριοποιήσει την υπό αυτό περιουσία σε Ολοκληρωμένες Αποκρατικοποιήσεις, Αποκρατικοποιήσεις σε Εξέλιξη και Επικείμενες Αποκρατικοποιήσεις. Δεν δημοσιοποιεί ωστόσο σε καμία μορφή την γεωγραφική κατανομή αυτής της περιουσίας. Κατόπιν τούτων:
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία στο νομό Δωδεκανήσου που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία και διαχείριση του ΤΑΙΠΕΔ;
2. Ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία στα Δωδεκάνησα που έχει εκθέσει σε διαγωνισμό προς αξιοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ, με ποιους όρους και με ποιο αποτέλεσμα;
3. Πότε έχει υπαχθεί το καθένα από αυτά στο στάδιο το οποίο βρίσκεται;»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ