Ειδήσεις

Υπέρβαρος ο ένας στους δύο Έλληνες – Παχύσαρκες οι ηλικιωμένες Ελληνίδες

Υπέρβαρος είναι ο ένας στους δύο Έλληνες. Εντονότερο πρόβλημα εντοπίζεται στις μεγαλύτερες ηλικίες, αφού τα κιλά αυξάνουν με την ηλικία.

Τα αποτελέσματα της μελέτης για την υγεία και τη διατροφή του πληθυσμού στην Ελλάδα, η οποία διενεργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ΥΔΡΙΑ (υπεύθυνη προγράμματος η καθηγήτρια κυρία Αντωνία Τριχοπούλου) σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 4.000 ατόμων από όλη τη χώρα, δείχνουν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

* Οι άνδρες είναι συχνότερα υπέρβαροι, ενώ οι γυναίκες είναι συχνότερα παχύσαρκες.
* Το υψηλότερο ποσοστό υπέρβαρων παρατηρήθηκε στις ηλικίες 50-64 ετών, ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες το ποσοστό των παχύσαρκων φτάνει το 50%.
* Περίπου το 7% όσων συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσαν ότι πάσχουν ή έπασχαν από κατάθλιψη. Η κατά δήλωση χρόνια κατάθλιψη στις γυναίκες φτάνει το 10% και είναι περίπου τετραπλάσια εκείνης των ανδρών. Και για τα δύο φύλα αυξάνει με την πρόοδο της ηλικίας και αγγίζει το 17% στις ηλικιωμένες γυναίκες.

Να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι οι άνδρες και οι γυναίκες ηλικίας άνω των 65 ετών υιοθετούν συχνότερα το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής, με την κατανάλωση περισσότερων λαχανικών, φρούτων, οσπρίων και ψαριών, το 50% αυτών είναι παχύσαρκοι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου