Ειδήσεις

Πρόταση Δημάρχου για “ανοικτές πόρτες” μνημείων συχνότερα

Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος συνεχάρη τους διοργανωτές της ομάδας RICHES και το πλήθος των εθελοντών που συνέβαλαν ώστε χιλιάδες
επισκέπτες της Ρόδου, αλλά και κάτοικοι να γνωρίσουν τα χριστιανικά μνημεία της Μεσαιωνικής Πόλης, τα μουσουλμανικά και τα εβραϊκά και να μάθουν για την κληρονομιά αυτού του ευλογημένου τόπου.
“Η Ρόδος της πολυπολιτισμικότητας δέχτηκε αλληλοεπιδράσεις από Ιππότες, Οθωμανούς, Εβραίους, Ιταλούς, και η ιστορία της αυτή αποτυπώνεται μέσα από τα μνημεία της που θα έχουν “Ανοιχτές Πόρτες”, υπογράμμισε ο δήμαρχος ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν για ένα διήμερο το οποίο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας.
Ο κ. Χατζηδιάκος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ανοιχτές Πόρτες” διατύπωσε την πρόταση προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία για άνοιγμα των μνημείων της Ρόδου δύο Κυριακές κάθε μήνα. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία έδωσε την προφορική σύμφωνη γνώμη της και αποδέχτηκε καταρχήν το άνοιγμα των μνημείων για το κοινό μία Κυριακή κάθε μήνα από το Νοέμβριο μέχρι το Μάρτιο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου