Ειδήσεις

Ξενοδοχεία: Σύνδεση πληρότητας με τις αναστολές συμβάσεων-Τα σχέδια Βρούτση

Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό. Πρόβλεψη για άρση των αναστολών συμβάσεων στον τουρισμό, ανάλογα με τα ποσοστά πληρότητας των μονάδων. Τι θα γίνει με όσους εργαζόμενους δεν έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης.

Στο πλέγμα δράσεων για τη στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην Ολομέλεια. Οπως είπε, η άρση των αναστολών συμβάσεων στα ξενοδοχεία θα γίνεται ανάλογα με τα ποσοστά πληρότητας, ενώ συνολικά παρουσίασε πέντε βασικά μέτρα στήριξης:

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης. Από την 1η Ιουνίου και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου μπορούν να μπουν σε αναστολή σύμβασης και να πάρουν την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ τον μήνα. Οι ασφαλιστικές εισφορές θα καλύπτονται από το κράτος

Οι εργοδότες γι’ αυτό το διάστημα δεν μπορούν να προχωρήσουν σε απολύσεις.

Η άρση των αναστολών συμβάσεων στον τουρισμό θα γίνεται ανάλογα με τα ποσοστά πληρότητας. Ειδικότερα:

  • Ξενοδοχείο με 20% πληρότητα, πρέπει να ανακαλέσει το 1/3 των συμβάσεων που είναι σε αναστολή. Ξενοδοχείο με 50% πληρότητα, πρέπει να ανακαλέσει τα 2/3 των συμβάσεων που είναι σε αναστολή. Ξενοδοχείο με 80% πληρότητα, πρέπει να ανακαλέσει το σύνολο των συμβάσεων που είναι σε αναστολή.

Οι εποχικά εργαζόμενοι που δεν έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης, θα δικαιούνται μηνιαία αποζημίωση ίση με το τελευταίο επίδομα που εισέπραξαν. Αυτό θα ισχύσει για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. Απαραίτητη προϋπόθεση, να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως και τον Φεβρουάριο του 2020.

Το κράτος μέχρι και τον Σεπτέμβριο θα καλύψει τις εισφορές όσων προσληφθούν με μερική απασχόληση στις εποχικές επιχειρήσεις

«Κανένας εργαζόμενος εποχικός στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού να μην ανησυχεί. Θα τους καλύψουμε όλους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας. Παράλληλα υπήρξε και μια «μίνι κόντρα» με τον βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη, για τα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας.

Πηγή: euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου