Τοπικές Ειδήσεις

Ολα είναι σχεδόν έτοιμα στη Pόδο για να ανοίξουν τα δημοτικά

Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων σε όλο το νησί την προσεχή Δευτέρα 1η Ιουνίου, πραγματοποιώντας τους απαραίτητους καθαρισμούς και απολυμάνσεις για να υποδεχτούν τους μικρούς μαθητές.
Αυτό ανακοίνωσε χτες, σε δηλώσεις του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στράτος Καρίκης, ενώ αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, σχετικά με την προμήθεια 150 tablets &laptops στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: «Όπως είναι γνωστό, την ερχόμενη Δευτέρα 1η Ιουνίου καθώς συμπληρώνεται ο κύκλος έναρξης των εκπαιδευτικών διαδικασιών λόγω της κρίσης που δημιούργησε ο κορωνοϊός, ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία.
Έτσι λοιπόν, αξιοποιώντας την περίοδο αυτή προσπαθήσαμε να λύσουμε συγκεκριμένα θέματα και προβλήματα που αφορούν στην λειτουργία των σχολείων. Γι αυτό τον λόγο η δημοτική αρχή Ρόδου, προέβλεψε πρόσθετες υπηρεσίες καθαριότητας με σχετική εισήγηση που ψηφίστηκε, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν τα δημοτικά σχολεία σε όλο το νησί, σε καθαρισμούς και απολυμάνσεις.
Συνεπώς, από την προσεχή Δευτέρα 1η Ιουνίου, τα δημοτικά σχολεία θα καλύπτονται πλήρως με πρόσθετες υπηρεσίες καθαριότητας ώστε να εφαρμοστεί και το σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΔΥ και του υπουργείου Υγείας, με στόχο την ασφάλεια των παιδιών. Ταυτόχρονα μέχρι την Δευτέρα, θα έχουν ολοκληρωθεί οι καθαρισμοί και οι απαραίτητες απολυμάνσεις και στους γύρω χώρους των δημοτικών (προαύλεια, πράσινο κ.λπ.) ώστε τα παιδιά να τα βρουν όλα έτοιμα».
Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ακόμη ότι όλο αυτό το διάστημα έχουν γίνει μικρές παρεμβάσεις στα δημοτικά σχολεία σε όλο το νησί ενώ μετά το τέλος Ιουνίου (και το τέλος των Πανελλαδικών) η δημοτική αρχή θα προχωρήσει σε εκτεταμένες παρεμβάσεις ενώ επανέλαβε την βούληση της δημοτικής αρχής να δώσει έμφαση στην κατασκευή νέων σχολικών μονάδων, καθώς οι υπάρχουσες είναι απαρχαιωμένες και φυσικά δεν βρίσκονται στην ενδεδειγμένη κατάσταση για να φιλοξενούν μαθητές.
«Ήδη εκπονείται μια συνολική μελέτη ύψους 1,650εκ. ευρώ για τα σχολεία και φυσικά είναι απόλυτα αναγκαίο να προχωρήσουν άμεσα» ανέφερε.
Ο κ. Καρίκης, αναφέρθηκε και στην προμήθεια tablets & laptops που έκαναν ο Δήμος Ρόδου και η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τα οποία παραδόθηκαν σε μαθητές δημοτικών σχολείων, γνωστοποιώντας την πρόθεση να γίνει το ίδιο, με την συνεργασία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και για τα υπόλοιπα σχολεία:
«Θα δώσουμε περίπου 150 tablets & laptops στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση -σε συνεργασία με τα σχολεία και τους διευθυντές που μας δίνουν τις πληροφορίες για τις ανάγκες των μαθητών. Και αυτή την δαπάνη θα την καλύψει ο Δήμος Ρόδου –δεδομένης της μικρής συμμετοχής του υπουργείου Παιδείας σε αυτή την δράση» όπως είπε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου