Ειδήσεις

74χρονος κατηγορείται για παράνομη θήρα ελαφιού

2 κεφάλια ελαφιού, 7 κέρατα, ένα δόκανο, 148 ιξόβεργα και 7 συσκευασίες με κρέας ελαφιού, συνολικού βάρους 7,5 κιλών κατασχέθηκαν σε επιχείρηση της Θηροφυλακής και της Δασικής Υπηρεσίας, μετά από έρευνα την 18η Απριλίου 2016 σε οικία στην Προφύλια.
Είχε συλληφθεί ένας 74χρονος, που υποστήριξε ότι βρήκε ένα νεκρό ελάφι και πήρε το κρέας του για να το χρησιμοποιήσει ως τροφή για τα σκυλιά του.
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι δεν έχει καμία σχέση με τα λοιπά κατασχεθέντα και ότι ανήκαν στον πεθερό του που απεβίωσε προ 5ετίας.
Στο κατηγορητήριο, που θα αντιμετωπίσει, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου την 11η Μαϊου 2018, αναφέρονται τα εξής:
Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι στην περιοχή Προφύλια Ρόδου την 18-04- 2016, καταλήφθηκε να έχει θηρεύσει παράνομα απαγορευμένο είδος και συγκεκριμένα:
Α) Στον ανωτέρω τόπο και χρόνο μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στην οικία του από θηροφύλακες της Διεύθυνσης Λασών Δωδεκανήσου, διαπιστώθηκε ότι είχε προβεΙ σε παράνομη Θήρα ελαφιών του προστατευόμενου είδους dama dama, καθώς στο ααλόνι της οικίας του βρέθηκαν επτά (7) κέρατα ελαφιών dama dama, στην αποθήκη του βρέθηκαν δύο (2) κεφάλια ελαφιών dama dama. ένα εκ των δύο είχε εμφανή σημάδια από κυνηγετικό πυροβόλο όπλο και στον καταψύκτη βρέθηκαν επτά (7) συσκευασίες νάιλον με κρέας προερχόμενο από ελάφι dama dama.
Β) Στον ανωτέρω τόπο και χρόνο, καταλήφθηκε να κατέχει παράνομα εντός της οικίας του, ιξόβεργες και παγίδες (δόκανα) τις οποίες χρησιμοποιούσε για τη θανάτωση ή σύλληψη άγριων θηλαστικών και ειδικότερα είχε στην κατοχή του παράνομα ένα (1) δόκανο και εκατόν σαράντα οκτώ (148) ιξόβεργα, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη σύλληψη άγριων θηραμάτων, έχοντας μοναδικό σκοπό την σύλληψη και θανάτωση αυτών.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου