Επιστολή διαμαρτυρίας, απέστειλαν στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι Πρόεδροι της Δημοτικής Ενότητας Αταβύρου, με θέμα την : «Ανέγερση τουριστικής μονάδας στην περιοχή ΑΜΑΡΤΟΣ Κρητηνίας»

 

ΣΧΕΤ : Αριθ.πρωτ. 9/16756/08-03-2017 έγγραφό μας  και αριθ.πρωτ. 72159/43007/1883/70/14-03-2017 δικό σας .

 

Επανερχόμενοι στα ανωτέρω σχετικά έγγραφα και μετά από προφορικές ενημερώσεις της Υπηρεσία σας , θα θέλαμε για άλλη μία φορά να σας εκφράσουμε έντονα τον προβληματισμό και την ανησυχία μας για την πορεία των εργασιών από μέρους σας , προκειμένου να ξεκινήσει η ανέγερση της νέας ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή της «Αμάρτου».

Εξ αρχής με το ανωτέρω σχετικό έγγραφό μας δηλώσαμε ότι ως  κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής στηρίζουμε την ανέγερση της πρότυπης τουριστικής μονάδας στην παραπάνω περιοχή , η οποία  θα έχει κατεύθυνση τον εξειδικευμένο Ιατρικό Τουρισμό, αποτελώντας τη μοναδική στο είδος της. Όπως γνωρίζετε τα χωριά γύρω από τον ορεινό όγκο του Αταβύρου δεν ανήκουν στις τουριστικές περιοχές του νησιού και δυστυχώς δεν έχουν αναπτυχθεί καθόλου παρά την φυσική τους ομορφιά .

Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την παραπάνω επένδυση μας χαροποίησε ιδιαίτερα γνωρίζοντας ότι θα αποτελούσε την αρχή για την ανάπτυξη της περιοχής μας προσφέροντας σημαντικότατα οφέλη στους κατοίκους των μικρών μας χωριών .Η συγκεκριμένη επένδυση θα αποτελέσει απαρχή για νέες μορφές ανάπτυξης, όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου.

Δυστυχώς η μέχρι σήμερα εξέλιξη της υπόθεσης από την υπηρεσία σας, υποδηλώνει ότι δεν αντιλαμβάνεστε τις ανησυχίες μας. Σεβόμαστε απόλυτα το γεγονός ότι η εν λόγω διαδικασία δεν αποτελεί μία απλή γραφειοκρατική διαδικασία και ότι για την Υπηρεσία σας αποτελεί ζήτημα ουσίας . Θεωρούμε όμως ότι έχετε υπερβεί κατά πολύ το αρχικό χρονοδιάγραμμα που θέσατε και παρατείνετε συνεχώς το διάστημα των ανασκαφών χωρίς να δικαιολογείται αυτό . Μακάρι να βρεθούν στην περιοχή μας σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία αφού αναδειχθούν  και συντηρηθούν με το σωστό τρόπο , να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης  και να γίνουν πόλος έλξης επισκεπτών.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αντιλαμβάνεστε το υψηλότατο μέχρι σήμερα κόστος της διαδικασίας που γίνεται αποκλειστικά από πόρους του ίδιου του επενδυτή , ο οποίος έχε δαπανήσει ένα μεγάλο, αξιοσέβαστο και υπερβολικό χρηματικό ποσό .

Εάν δεν δοθεί σύντομα τέλος στην πολυδάπανη και πολύμηνη  διαδικασία ,είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθεί η επένδυση στην περιοχή μας αφού εκφράζεται έντονα η δυσαρέσκειά του επενδυτή την οποία κατανοούμε απόλυτα.

Παρακαλούμε άμεσα για την οριστική λύση του θέματος ενημερώνοντάς μας σχετικά για τις ενέργειές σας.

 

 

Με εκτίμηση

 

Οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Δ.Ε Αταβύρου

 

1)ΕΜΠΩΝΑ  : ΚΑΡΝΑΒΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ____________________________

 

2) ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ : ΒΟΝΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ________________________

 

3) ΚΡΗΤΗΝΙΑΣ : ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ _____________________

 

4)ΜΟΝΟΛΙΘΟΥ : ΚΟΝΙΣΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ _________________________

 

5)ΣΙΑΝΩΝ  : ΓΙΜΟΥΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ _________________________

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1) Γραφείο Πρωθυπουργού

2) κ. Υπουργό Υγείας

3) κ. Υπουργό Τουρισμού

4) ΠΥΤ Δωδ/σου

5) κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

6) κ. Δήμαρχο Ρόδου

7)κ. Αντ/ρχο Καθημερινότητας

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ