Ειδήσεις

Παράθυρο Οικονόμου να ισχύουν νωρίτερα τα νέα μέτρα – “Αφού ακούσουμε αύριο τις εισηγήσεις των ειδικών θα κάνουμε αυτό που πρέπει”

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ισχύσουν νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας ότι αναμένουμε την εισήγηση των ειδικών και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί απαραίτητο.

«Σταθμίζουμε συνεχώς τα δεδομένα, περιμένουμε την αύξηση των κρουσμάτων, αφού ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών θα κάνουμε ότι χρειάζεται στο ενδεδειγμένο χρόνο. Θα ακούσουμε τους ειδικούς εάν χρειάζεται να εφαρμοστούν τα μέτρα νωρίτερα θα γίνει», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τα σχολεία είναι στόχος μας να ανοίξουν κανονικά, είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα δεν αλλάζει ο σχεδιασμός.

Ερωτηθείς σχετικά για το ενδεχόμενο ενός lockdown ο Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε πως τα μέτρα είναι ήδη γνωστά και το βασικό ζήτημα είναι η χρονική μετάθεσή τους και όχι η λήψη νέων.

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η Όμικρον πλήττει τις νεαρές ηλικίες κυρίως ωστόσο δεν έχει υψηλή νοσηρότητα. Πρέπει όμως να  υπολογίσουμε ότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε πίεση, και μεγάλο ποσοστό άνω των 60 ετών δεν έχει εμβολιαστεί. Είναι παράμετροι που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας. Πρέπει να ανακόψουμε την μετάδοση της νόσου στους χώρους που είναι εστίες μετάδοσης, αυτή είναι η λογική της κυβέρνησης», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού είπε: Βρισκόμαστε σε επικοινωνία και με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε ότι αφορά στο πιστοποιητικό. Είναι ικανοποιητικά τα ποσοστά εξέλιξης όσον αφορά την αναμνηστική δόση. Αν χρειαστεί αν αναπροσαρμόσουμε την στρατηγική μας εδώ είμαστε.

Για μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις: Στηρίξαμε τις επιχειρήσεις με πάνω από 42 δισ. σε όλη τη διάρκεια της κρίσης. Καταφέραμε να σώσουμε την περίοδο των Χριστουγέννων. Όποια μέτρα συζητούμε θα έχουν στοχευμένη παρέμβαση στις εστίες μετάδοσης. Δεν υπάρχουν προς το παρόν μέτρα οικονομικής φύσης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου