Τοπικές Ειδήσεις

Επαφές στη Νέα Υόρκη είχε ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων

Κύκλο επαφών με ομογενείς Δωδεκανήσιους Αρχιτέκτονες στη Νέα Υόρκη είχε ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων. Μεταξύ των στόχων που τέθηκαν ήταν η ανάδειξη του έργου των συναδέλφων που εργάζονται και δραστηριοποιούνται τόσο στην Αμερική, όσο και στα Δωδεκάνησα.

Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

· Η επιμέλεια και η δημιουργία έκθεσης Αρχιτεκτονικού έργου στη Νέα Υόρκη, στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν οι Δωδεκανήσιοι Αρχιτέκτονες που εργά-ζονται στην Ελλάδα και στην Αμερική.

· Η επιμέλεια και η δημιουργία έκθεσης Αρχιτεκτονικού έργου στη Ρόδο, στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν οι Δωδεκανήσιοι Αρχιτέκτονες που εργάζονται στην Ελλάδα και στην Αμερική.

· Οι προοπτικές συνεργασίας μέσα στα πλαίσια του επερχόμενου 4ου Συνεδρίου Αρ-χιτεκτονικής και Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στο τέλος Οκτωβρίου του 2020.

Μεταξύ των Αρχιτεκτόνων με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις, ξεχωρί-ζει ο κ Δημήτρης Κόκκινος, ο οποίος είχε αναγνωριστεί διεθνώς κυρίως για τους νέους ου-ρανοξύστες που χτίστηκαν στη θέση των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη. Την παρούσα περίοδο κατέχει θέσει ανώτερου Αντιπροέδρου στην JLL, εταιρία που ειδικεύεται στην α-νάπτυξη και ανάληψη έργων, καθώς και σε μεσιτικές υπηρεσίες. Η εταιρία έχει 220 γρα-φεία, προσωπικό 300 ατόμων στη Νέα Υόρκη και 90.000 σε όλον τον κόσμο.

Ο κ Κόκκινος ξενάγησε τον κ Σκιαδόπουλο σε 3 πρόσφατα εμβληματικά έργα – τοπό-σημα τα οποία έχει επιβλέψει προσωπικά ο ίδιος ως διευθυντής έργων και διευθυντής Αρ-χιτέκτων. Πρόκειται για τα Manhattan West, Moynihan Station και Hudson Yards. Το Moyni-han Station αποτελεί ένα ιστορικό κτήριο το οποίο πλέον επισκευάζεται και ανακαινίζεται ώστε να στεγάσει τον νέο κεντρικό σταθμό τρένων και μετρό της Νέας Υόρκης. Το Hudson Yards αποτελεί ένα σύστημα κτηρίων με εμπορικές χρήσεις στους πρώτους ορόφους, ενώ το Tower A, στεγάζει κυρίως χρήσεις γραφείων. Πρόκειται για τα εικονιζόμενα στις φωτο-γραφίες κτήρια.

Τέλος, συμφωνήθηκε στις αρχές του νέου έτους να υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με τις δυνατότητες και το πλαίσιο συνεργασίας που πλέον χτίζεται μεταξύ Δωδεκανήσιων Αρχιτε-κτόνων στην Αμερική και στην Ελλάδα.

Γιώργος Σκιαδόπουλος Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Γιώργος Περνάρης Αντιπρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Νίκος Ζαρίφης Γ. Γραμματέας Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Γιάννης Ματσαμάς Ταμίας Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Ανθούλα Τσιώκα Μέλος ΔΣ Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου