Τοπικές Ειδήσεις

Χαρ. Κόκκινος: Οταν οι  ανεμογεννήτριες “παράγουν” επεισόδια  και “βεβηλώνουν” το μοναδικό περιβάλλον του Νοτίου Αιγαίου

Από τον κ. Χαρ. Κόκκινο εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αφορμές  :

-Τα πρόσφατα επεισόδια κατά των κατοίκων  και τη νέα αναταραχή που δημιουργήθηκε στο νησί της Τήνου λόγω της εγκατάστασης ανεμογενητριων.

-Την διαρκή και   συστηματική υποβάθμιση και την προκλητική  αδιαφορια που επιδεικνύει η πολιτεία στις  αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών μας στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα που εκφράζουν την οργή και την αντίθεση τους στην  υπερβολική και αλόγιστη εγκατάσταση ανεμογενητριων.

-Την βεβηλωση του υπέροχου και μοναδικής ομορφιάς φυσικού περιβάλλοντος των νησιών μας.

Δηλώνουμε τα εξης:
-Στηρίζουμε την δημιουργία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όχι όμως την αλόγιστη  κατάσταση που δημιουργήθηκε ή προγραμματιζεται  να δημιουργηθεί στα νησιά μας (Τήνο, Πάρο, Άνδρο, Νότια Ρόδο κτλ). Να αξιοποιούμε τις δυνατότητες που μας δίνει το περιβάλλον αλλά… οφείλουμε να το σεβόμαστε.

-Συμπαραστεκομαστε στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Τήνου και σε όλους όσους έχουν τις αντίστοιχες αγωνίες και ευαισθησίες για τον τόπο τους.

Καλούμε:
Τους βουλευτές, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νότιου Αιγαίου και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου να λάβει ξεκάθαρη  θέση για το ζήτημα που έχει προκύψει από την αλόγιστη πανσπερμια ανεμογενητριων  στα νησιά μας και  να καταδικάσει την βία κατά των διαμαρτυρομενων πολιτών! Να διεκδικήσει από το κεντρικό κράτος   να σεβαστεί τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών μας.

Είναι ώρα για άμεσες και γενναίες πολιτικές αποφάσεις. Είναι η ανάγκη  να πρυτανευσει η ευθύνη και η λογική!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
-Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”
-Περιφερειακός Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου
-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου