Ειδήσεις

Ροδίτης έχει μετατρέψει τη ζωή της αλλοδαπής πρώην συμβίας του σε κόλαση

Eνώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, προσέφυγε μια αλλοδαπή κάτοικος Ρόδου, κατά ενός ημεδαπού (Ροδίτη), με τον οποίο είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.
Η αλλοδαπή υποστηρίζει ότι είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τον Ροδίτη τον Ιούλιο του 2010 το οποίο και ακύρωσε τον Ιανουάριο του 2017, παρότι η συμβίωσή τους είχε διακοπεί από τον Οκτώβριο του 2016 λόγω της βίαιης και υβριστικής, ενίοτε δε ακόμη και επικίνδυνης, συμπεριφοράς του, η οποία συνεχίσθηκε και μετά την διακοπή αυτήν.
Ισχυρίζεται συγκεκριμένα ότι τον Νοέμβριο του 2016 την περίμενε έξω από την οικία της κι όταν την είδε άρχισε να την εξυβρίζει, να την απειλεί, ενώ πήρε από το αυτοκίνητό του έναν μπαλτά και προσπάθησε να την κτυπήσει.
Πρόλαβε όμως, όπως υποστηρίζει, και εισήλθε στο αυτοκίνητό της, στο οποίο και προκάλεσε φθορές στην πόρτα πριν προλάβει να απομακρυνθεί επιταχύνοντας τρομοκρατημένη.
Διατείνεται ότι μια άλλη φορά την χτύπησε με τόση σφοδρότητα, ώστε κατέληξε στο νοσοκομείο, ενώ την παρακολουθεί διαρκώς, όπου και αν πηγαίνει, και εμφανίζεται συνέχεια έξωθεν της οικίας της, όπου και παραφυλά σχεδόν κάθε βράδυ, ελέγχοντας τις ώρες εισόδου και εξόδου της.
Επιπλέον, όπως υποστηρίζει, την παρενοχλεί συστηματικά, όποτε συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο στο δρόμο, εσκεμμένα και κατόπιν παρακολούθησης, την καθυβρίζει και την εκθέτει μπροστά σε τρίτους, οικείους και μη.
Τέλος, φέρεται να την ενοχλεί συνέχεια τηλεφωνικά, βρίζοντας και απειλώντας την, καθώς και τα τέκνα της αλλά και γνωστούς και φίλους, τους οποίους καλεί με απόκρυψη αριθμού, προκειμένου να τους προπηλακίσει άνευ λόγου και αιτίας.
Αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του είναι, όπως αναφέρει, ότι έχει διαταραχθεί βαθιά ο κανονικός ρυθμός της οικογενειακής ζωής της ίδιας και των τέκνων της, αφού ζούν με συνεχή αγωνία ακόμη και για την ζωή τους.
Η κατάσταση αυτή της έχει προκαλέσει τρόμο και ανησυχία, τόσο για την ασφάλειά της, όσο και για την διασάλευση της κοινωνικής της ζωής, αδυνατεί δε να συγκεντρωθεί στην εργασία της και να αφοσιωθεί στα τέκνα της και στις καθημερινές εργασίες της, φοβούμενη πολλές φορές ακόμη και να ξεμυτίσει από την οικία της.
Με την αίτηση που υπέβαλε ζητά να απαγορευθεί προσωρινά στον πρώην σύντροφό της να ενοχλεί τηλεφωνικά ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο την ίδια, καθώς και το υπό την επιμέλειά της ανήλικο τέκνο της, να του απαγορευθεί να τους απευθύνει τον λόγο, και γενικά να έρχεται σε οποιανδήποτε επαφή και επικοινωνία μαζί τους χωρίς την θέλησή τους.
Επιπλέον ζητά να του απαγορευθεί να την πλησιάζει ή την οικία της σε απόσταση 20 μέτρων.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Λευτέρης Πάσσος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου