Ειδήσεις

Θεοχάρης: Προτάξαμε την αξία της ζωής-Το κράτος στάθηκε αρωγός σε επιχειρήσεις και εργαζομένους

Την κατάσταση στον ελληνικό τουρισμό, τις προσπάθειες του αρμόδιου υπουργείου αλλά και το νέο πλαίσιο που «επέβαλε» η έλευση της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού, ανέλυσε ο Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, η κατάσταση είναι δύσκολη, συναρτώντας τουρισμό και κορωνοϊό.

«Είμαστε σε σημείο που η τουριστική κίνηση δεν ξεκίνησε ακόμα. Θα ζήσουμε για κάποιο διάστημα σε πλαίσιο υγειονομικών αποφάσεων. Για να σταθεί μια οικονομία στα πόδια της, πρέπει να σταθεί μόνη της. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με επιδοματική πολιτική. Η κυβέρνηση όταν ήρθε η κρίση προέταξε την υγεία των ανθρώπων. Η αξία της ζωής είναι πάνω απ’ όλα. Δεν μπορεί να εκμηδενιστεί η υγειονομική επιτυχία» τόνισε σχετικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το κράτος στάθηκε αρωγός σε επιχειρήσεις και εργαζομένους.

«Στήριξη των εργαζομένων υπήρξε. Με μείωση ενοικίων, με αναστολή ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων και μια σειρά από άλλα μέτρα. Μπήκαμε σε υγειονομική κρίση. Έπρεπε να παρθούν μέτρα για να σωθούν οι συνάνθρωποί μας. Την ίδια στιγμή λάβαμε μέτρα ώστε να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις» σημείωσε, κάνοντας λόγο πως η Ελλάδα άνοιξε πρώτη στην Ευρώπη τον τουρισμό «με ασφάλεια, και προκειμένου να υπάρχουν και κάποια έσοδα».

Σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο «εισαγόμενων» κρουσμάτων κορωνοϊού λόγω τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης, επισήμανε ότι η Ελλάδα «ανοίγει προσεκτικά τον τουρισμό της, με πραγματοποίηση τεστ και υγειονομικά πρωτόκολλα για να μη διασπαρεί η νόσος στον γενικό πληθυσμό».

Τέλος, υποστήριξε ότι το υπουργείο Τουρισμό, εξετάζει το πώς θα απασχοληθούν οι 700.000 άμεσα και έμμεσα εργαζόμενοι στον τουρισμό.

Πηγή: in.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου