Ειδήσεις

Ryanair: O μύθος των φθηνών εισιτηρίων

Με έξτρα και «κρυφές» χρεώσεις σε απολύτως απαραίτητες για τους επιβάτες υπηρεσίες, η αεροπορική εταιρεία Ryanair καταφέρνει να εισπράττει πολλά επιπλέον ευρώ από τους πελάτες της, που τις περισσότερες φορές – μη γνωρίζοντας όλες τις προϋποθέσεις – δελεάζονται από τους χαμηλούς ναύλους, με τους οποίους η εταιρεία βομβαρδίζει διαφημιστικά το επιβατικό κοινό.

Οι βαλίτσες και γενικά οι αποσκευές, το περίπλοκο σύστημα χρέωσής τους αν αγοραστούν μέσω ίντερνετ ή στο αεροδρόμιο, συνήθως διπλασιάζει ή και τριπλασιάζει την τιμή του εισιτηρίου. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η εφευρετικότητα των επιτελών της δήθεν low cost εταιρείας φτάνει στο σημείο να ζητά στα… ψιλά γράμματα:

Επιπλέον χρήματα για κράτηση συγκεκριμένου καθίσματος, αν κάποιος επιβάτης τολμήσει και ζητήσει να μη στριμωχθεί σε μια μεσαία θέση στο βάθος,
ενώ – ακόμα χειρότερα – οι οικογένειες είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν για να προκρατούν τα καθίσματα, αν οι γονείς εκφράσουν την… επιθυμία να κάτσουν μαζί με τα παιδιά τους !

Οι χρεώσεις αυτές, που δεν περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου, φέρνουν τους επιβάτες σε δύσκολη θέση, αφού τους αναγκάζουν να πληρώσουν πολλές φορές, πολλά περισσότερα χρήματα, από ό,τι αν είχαν επιλέξει μια κλασική αεροπορική εταιρεία, η οποία στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνει τα πάντα, ξεκάθαρα.

Ακόμα περισσότερο, η Ryanair ακολουθεί μια δική της τακτική στη χρέωση αποσκευών, με τις τιμές να διαφέρουν ανάλογα με την περίοδο του χρόνου, τα κιλά και το συνδυασμό των αποσκευών.
Παράδειγμα

Ας δούμε ένα αληθινό παράδειγμα, για το μήνα Ιούνιο, με έναν ενήλικα και ένα παιδί 10 ετών, που ταξιδεύουν από Αθήνα για Χανιά, υπολογίζοντας το χαμηλότερο ναύλο των αεροπορικών εταιρειών Ryanair και Aegean και εφόσον η κράτηση γίνει online.

Ο ναύλος της Aegean: 91,28 ευρώ – φτάνει σύνολο 121,28 ευρώ με τις αποσκευές

H Aegean Air θα κοστίσει για τα δύο άτομα, με 2 αποσκευές συνόλου 46 κιλών (23 έκαστη), με βεβαιωμένες θέσεις μέσα στο αεροπλάνο και με αναψυκτικά και σνακς, σύνολο 121,28 ευρώ, αν η πληρωμή γίνει online με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

Ο ναύλος που διαφημίζει η Ryanair: 49,70 ευρώ – φτάνει σύνολο 165,95 ευρώ

Η Ryanair θα κοστίσει για τα δύο άτομα, με 2 αποσκευές συνόλου 40 κιλών (20 έκαστη), με βεβαιωμένες θέσεις μέσα στο αεροπλάνο και χωρίς αναψυκτικά και σνακς, σύνολο 162,70 ευρώ, αν η πληρωμή γίνει online με χρεωστική κάρτα, ενώ με πιστωτική 165,95 ευρώ.

H Ryanair χρεώνει όλες τις υπηρεσίες, που παρέχει ξεχωριστά, όπως είναι τα καρότσια των μικρών παιδιών. Οι αποσκευές πρέπει να έχουν προκαθορισμένο βάρος, των 15 και των 20 κιλών, και κάθε έξτρα κιλό χρεώνεται με 10 ευρώ !

Για την καλοκαιρινή περίοδο και για τις πτήσεις εσωτερικού, η αποσκευή των 15 κιλών κοστίζει 28,25 ευρώ και των 20 κιλών 50,85 ευρώ. Διαφορετική είναι η χρέωση, αν ένας επιβάτης έχει δύο αποσκευές. Οι δύο αποσκευές των 15 κιλών έκαστη θα κοστίσουν σύνολο 79,10 ευρώ, ενώ οι δύο αποσκευές των 20 κιλών + 15 κιλών θα κοστίσουν σύνολο 101,70 ευρώ.

Η Aegean Airlines, στο φθηνότερο της ναύλο Go Light, χρεώνει για τις πτήσεις εσωτερικού 15 ευρώ, για όσες αποσκευές επιθυμείτε να πάρετε μαζί σας, βάρους 23 κιλών έκαστη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου