Ειδήσεις

Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης στη Ρόδο- Περιλαμβάνονται κοινωνικά φροντιστήριαj

Στις αρχές Δεκεμβρίου το αργότερο   θα ξεκινήσει η διανομή  τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης.
Όπως δήλωσε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της ΑΝΔΩ κ.Βασιλική Ξεπαπαδάκη  στο Δήμο Ρόδου  διατέθηκαν  ήδη 362.168 ευρώ  για την παροχή βοήθειας στους πολίτες, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Η απόφαση για την αποδοχή της πίστωσης ελήφθη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.
«Από την επεξεργασία των στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας προέκυψε πως ανάγκη στήριξης έχουν 1.381 άτομα. Το δραματικό είναι πως η κρίση   έχει κτυπήσει  ακόμη και νέους ανθρώπους στη Ρόδο», δήλωσε η κ. Ξεπαπαδάκη.
Όπως εξήγησε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος μέρος των χρημάτων που δόθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για  να  καλυφθούν οι  ανάγκες  140  παιδιών.
«Προχωρούμε τις διαδικασίες για να λειτουργήσουν  κοινωνικά φροντιστήρια  στη πόλη της Ρόδου  και στην Ιαλυσό. Σε αυτές τις δύο περιοχές ζουν  άλλωστε τα περισσότερα παιδιά που θα πρέπει να τύχουν υποστήριξης», δήλωσε η κ. Ξεπαδάκη.
Σε ερώτηση για το χρόνο έναρξης των  μαθημάτων, η κ. Βασιλική  Ξεπαπαδάκη ανέφερε:
«Θα πρέπει να εξευρεθούν πρώτα  οι εκπαιδευτικοί που θα  κάνουν μαθήματα στα παιδιά. Υπολογίζουμε να είναι όλα έτοιμα  μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και να ξεκινήσουν τα μαθήματα».
Η κ. Ξεπαπαδάκη τόνισε πως στα κοινωνικά φροντιστήρια που θα λειτουργήσουν με ευθύνη του Δήμου Ρόδου θα φοιτούν μαθητές του δημοτικού σχολείου.
«Αν διαπιστώσουμε  ότι έχουν ανάγκη στήριξης και παιδιά που φοιτούν  στο γυμνάσιο και στο λύκειο, θα δημιουργήσουμε την ανάλογη δομή και για αυτά», είπε χαρακτηριστικά.
Στα πλαίσια του προγράμματος θα παρέχονται στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα τρόφιμα, λαχανικά, φρούτα,  παιδικά είδη ακόμη και είδη  καθαρισμού.
Όπως ανακοίνωσε η κ. Ξεπαπαδάκη έχει εξευρεθεί και ο χώρος στον οποίο θα γίνεται η αποθήκευση όλων των ειδών που θα διανέμονται στους ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Μέχρι στιγμής έχουν διανεμηθεί με ευθύνη του Δήμου Ρόδου 20 τόνοι ροδάκινα στους ωφελούμενους του προγράμματος.
Στο πρόγραμμα μετέχουν ακόμη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι Μητροπόλεις Ρόδου και Σύμης και άλλοι φορείς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου