ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γάλλος υπουργός Παιδείας: Από τα αρχαία ελληνικά κατάγεται ο πολιτισμός μας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μπλανκέρ.

Την προ­ώ­θηση των Λατι­νι­κών και των αρχαίων Ελλη­νι­κών στα σχολεία, θέλει να κάνει ο νέος υπουρ­γός Παι­δείας της Γαλλίας, Ζαν Μισέλ Μπλαν­κέρ.

Μιλώ­ντας στο τηλε­ο­πτικό δίκτυο BFM TV, ο επι­κε­φα­λής της εκπαί­δευ­σης στη νέα διοί­κηση του Εμα­νουέλ Μακρόν, περιέ­γραψε τις προ­τε­ραιό­τη­τες του υπουρ­γείου. Οι μεταρ­ρυθ­μί­σεις στην εκπαί­δευση απο­τε­λούν κορυ­φαία προ­τε­ραιό­τητα για τον Γάλλο πρόεδρο.

Όπως εξήγησε ο Μπλαν­κέρ, θέλει να επα­να­φέ­ρει τις δίγλωσ­σες τάξεις, να επα­να­φέ­ρει τα μαθή­ματα για την Ευρω­παϊκή Ένωση και να δημιουρ­γή­σει περισ­σό­τε­ρες τάξεις για λατι­νικά και αρχαία ελλη­νικά «από τις οποίες προ­έρ­χε­ται ο πολι­τι­σμός μας« δήλωσε.

«Πρέπει να στα­μα­τή­σουμε να πιστεύ­ουμε πως αυτές οι μελέτες εμβα­θύ­νουν τις κοι­νω­νι­κές δια­φο­ρές. Είναι εργα­λεία βελ­τί­ω­σης για όλους» δήλωσε ο υπουρ­γός Παι­δείας της Γαλλίας, Ωστόσο, πρό­σθεσε πως όσοι μαθητές επι­θυ­μούν να παρα­μεί­νουν στο τρέχον πρό­γραμμα σπουδών, μπορούν να το κάνουν.

Πηγή: Greek Reporter

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.