ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναμένεται στη Ρόδο το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Odyssey of the Seas»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
odyssey of the sea

Στις 9 Ιου­νί­ου ανα­μέ­νε­ται στη Ρόδο το εντυ­πω­σια­κό κρουα­ζιε­ρό­πλοιο “Odyssey of the Seas” της Royal Caribbean Cruises! Πρό­κει­ται για ένα νέο κρουα­ζιε­ρό­πλοιο κα­τη­γο­ρί­ας Quantum Ultra όπου οι επι­βά­τες μπο­ρούν να θαυ­μά­σουν τη θέα που κόβει την ανάσα 91 μέτρα πάνω από τη θά­λασ­σα στο North Star μια γυά­λι­νη κά­ψου­λα με θέα 360 μοι­ρών! Δια­θέ­τει 16 κα­τα­στρώ­μα­τα και μπο­ρεί να με­τα­φέ­ρει έως 4.500 επι­βά­τες.

Τα δρο­μο­λό­για, μετ’ επι­στρο­φής από το λι­μά­νι της Χάιφα του Ισ­ρα­ήλ, θα πε­ρι­λαμ­βά­νουν στά­σεις σε ει­δυλ­λια­κά νησιά και προ­ο­ρι­σμούς στη Με­σό­γειο, όπως η Ρόδος, η Σα­ντο­ρί­νη, η Μύ­κο­νος και η Αθήνα, στην Ελ­λά­δα και η Λε­με­σός στην Κύπρο.

To Odyssey of the Seas είναι το πρώτο κρουα­ζιε­ρό­πλοιο της κα­τη­γο­ρί­ας Quantum Ultra Class στην πε­ριο­χή, το με­γα­λύ­τε­ρο κρουα­ζιε­ρό­πλοιο που θα έχει υπο­δε­χθεί ποτέ η Ρόδος, με μια ξε­χω­ρι­στή νέα εμ­φά­νι­ση, ένα γε­μά­το δράση κα­τά­στρω­μα. Το state-of-the-art κρουα­ζιε­ρό­πλοιο φέρει τε­χνο­λο­γι­κές και­νο­το­μί­ες, όπως την επό­με­νη γενιά SeaPlex, με την προ­σθή­κη του πρώ­του Playmakers Sports Bar & Arcade με θέα στο κυ­ρί­ως χώρο του γη­πέ­δου. Ένα επα­να­σχε­δια­σμέ­νο Adventure Ocean Kids Program, και το Social180 teen lounge με κον­σό­λες ηλε­κτρο­νι­κών παι­χνι­διών, μου­σι­κή, ται­νί­ες και ένα υπαί­θριο κα­τά­στρω­μα με θέα στην θά­λασ­σα. Οι επι­σκέ­πτες θα απο­λαύ­σουν επί­σης μια ποι­κι­λία από χώ­ρους εστί­α­σης, συ­μπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου του Teppanyaki, σερ­βί­ρο­ντας ανα­το­λι­κο­α­σια­τι­κές γεύ­σεις σε πα­ρα­δο­σια­κό ια­πω­νι­κό στυλ. Ιτα­λι­κή κου­ζί­να στο Giovanni του Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar, η οποία προ­σφέ­ρει ρου­στίκ ιτα­λι­κά πιάτα. Στο τε­λευ­ταίο κα­τά­στρω­μα του Odyssey δύο υπαί­θριες πι­σί­νες και τέσ­σε­ρις υδρο­μα­σάζ με σκιές κα­σί­τας και αιώ­ρες. Επί­σης στο κα­τά­στρω­μα θα είναι πολλά αγα­πη­μέ­να ση­μεία των επι­σκε­πτών, συ­μπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου του προ­σο­μοιω­τή surf FlowRider, ελεύ­θε­ρη πτώση με RipCord από iFly, η εμ­βλη­μα­τι­κή κά­ψου­λα πα­ρα­τή­ρη­σης North Star all-glass που δια­θέ­τει θέα 360 μοι­ρών από 300 πόδια πάνω από την επι­φά­νεια της θά­λασ­σας, και ρο­μπότ bartenders στο Bionic Bar.

«Το εν­δια­φέ­ρον των πλοιο­κτη­τριών εται­ρειών για το λι­μά­νι της Ρόδου είναι τε­ρά­στιο», δή­λω­σε ο πρό­ε­δρος του Δη­μο­τι­κού Λι­με­νι­κού Τα­μεί­ου Νό­τιας Δω­δε­κα­νή­σου, Βα­σί­λης Πα­πα­οι­κο­νό­μου, ο οποί­ος ση­μεί­ω­σε ότι για την υπο­δο­χή του “Odyssey of the Seas” το οποίο έχει βύ­θι­ση εννέα μέ­τρων, το ΔΛΤ ενέ­κρι­νε την δια­μόρ­φω­ση του προ­βλή­τα που δέ­χε­ται τα με­γά­λα πλοία και την απο­μά­κρυν­ση των φερ­τών υλι­κών.

Επί­σης, το Λι­με­νι­κό Τα­μείο ενέ­κρι­νε την πα­ρά­τα­ση της πα­ρά­δο­σης του νέου τμή­μα­τος του ξυ­λο­πε­ζό­δρο­μου (από την οδό Κα­να­δά έως το λι­μά­νι της Ακα­ντιάς) λόγω τρο­πο­ποί­η­σης της αρ­χι­κής με­λέ­της του έργου που δεν πε­ρε­λάμ­βα­νε τη συ­ντή­ρη­ση του ξύλου με ει­δι­κά υλικά. Η επέ­κτα­ση του ξύ­λι­νου πε­ζό­δρο­μου θα πα­ρα­δο­θεί προς χρήση στο τέλος Μαΐου.

Πα­ράλ­λη­λα, όπως είπε ο κ. Πα­πα­οι­κο­νό­μου, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στο προη­γού­με­νο διά­στη­μα τη­λε­διά­σκε­ψη με­τα­ξύ στε­λε­χών της Πε­ρι­φέ­ρειας Ν. Αι­γαί­ου, του Δήμου Ρόδου, της Αστυ­νο­μί­ας, του Λι­με­ναρ­χεί­ου και του Νο­σο­κο­μεί­ου για τη δια­χεί­ρι­ση πι­θα­νών κρου­σμά­των της νόσου covid-19 στο του­ρι­στι­κό λι­μά­νι. Το σχέ­διο που υπο­γρά­φουν όλοι οι εμπλε­κό­με­νοι φο­ρείς, θα στα­λεί από την Πε­ρι­φέ­ρεια στο αρ­μό­διο υπουρ­γείο για τις τε­λι­κές εγκρί­σεις και στη συ­νέ­χεια θα κοι­νο­ποι­η­θεί στις πλοιο­κτή­τριες εται­ρεί­ες, ώστε να προ­σαρ­μο­στούν πάνω στα μέτρα που ορί­ζει το εν λόγω σχέ­διο.

«Το Odyssey of the Seas είναι το με­γα­λύ­τε­ρο κρουα­ζιε­ρό­πλοιο θα έχει δε­χθεί ποτέ η Ρόδος. Η ει­κό­να για το θα­λάσ­σιο του­ρι­σμό είναι θε­τι­κή μέχρι στιγ­μής. Το εν­δια­φέ­ρον των εται­ρειών είναι με­γά­λο. Πε­ρι­μέ­νου­με να ανα­κοι­νω­θεί η ΚΥΑ για το θα­λάσ­σιο του­ρι­σμό ώστε να έχου­με μία πλη­ρέ­στε­ρη ει­κό­να. Εί­μα­στε σε πε­ρί­ο­δο ανα­μο­νής για τις όποιες εξε­λί­ξεις», δή­λω­σε στη «δ» ο του­ρι­στι­κός πρά­κτο­ρας, Παύ­λος Γε­ωρ­γιά­δης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.