«Καλό θα είναι να συνεχίζουμε να είμαστε προσεκτικοί για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό». Με αυτή την πρόταση ξεκίνησε την πρώτη συνεδρίαση του Σώματος για το 2021 (με τηλε-διάσκεψη) με πολλές ευχές, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μιχάλης Σοκορέλος, προτρέποντας τους δημοτικούς συμβούλους να είναι προσεκτικοί και να εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας, λόγω της κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού.
Μετά τις ευχές του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη, στην τοποθέτησή του ο κ. Δ.Κρητικός ανακοίνωσε ότι «εγώ έκανα το εμβόλιο και σας προτρέπω να το κάνετε κι εσείς!» ενώ τόνισε πως υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε ως χώρα. «Δεν είμαστε απόλυτα έτοιμοι ακόμη. Υπάρχει ακόμη χαλαρότητα και θα πρέπει κι εμείς από την πλευρά μας, να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε.
Από την πλευρά του, ο κ. Σ.Καραταπάνης τοποθετούμενος αναφέρθηκε στην πανδημία λέγοντας: «Έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί κανένα πρόβλημα, αλλεργική αντίδραση ή αρνητικό περιστατικό. Προσωπικά, θέλω να μεταφέρω μια νότα αισιοδοξίας…».
Τοποθετούμενος, ο κ. Σ.Διακοσταματίου έδωσε ένα μήνυμα ενθαρρυντικό για τους εμβολιασμούς που ξεκίνησαν, παροτρύνοντας όλους τους συναδέλφους του να σπεύσουν να εμβολιαστούν –όταν έρθει η σειρά τους. Επίσης, έθεσε το ζήτημα με τους Δασικούς Χάρτες, καλώντας τον δήμαρχο να συμβάλει προς την κατεύθυνση επίλυσης των όποιων προβλημάτων υπάρχουν με την διαδικασία.
Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
Τα δύο πρώτα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης (1.Υποβολή Αιτήματος παραχώρησης κατά κυριότητα της κτηματολογικής μερίδας V-43 Οικοδομών Ρόδου, από το Ελληνικό Δημόσιο στο Δήμο Ρόδου, εντός της οποίας βρίσκεται το σχολικό συγκρότημα Καπνοβιομηχανίας (1ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Ρόδου) και 2. Υποβολή Αιτήματος παραχώρησης κατά κυριότητα της κτηματολογικής μερίδας 366 Γαιών Ρόδου, από το Υπουργείο Υγεία (πρώην Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών) στο Δήμο Ρόδου, εντός της οποίας βρίσκεται το προσχολικό Κέντρο Αγ.Αποστόλων) εγκρίθηκαν ομοφώνως.
Στο θέμα για την συγκρότηση ‘Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών & Αμφισβητήσεων του Δήμου Ρόδου, για το έτος 2021’ συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις ενώ σχετικά με την ‘Εξουσιοδότηση του Δήμου Ρόδου για την διενέργεια συναλλαγών μέσω συστημάτων ηλεκτρονικής τραπεζικής’, υπήρξε μια αντίθεση από τον τέως δήμαρχο κ. Φ.Χατζηδιάκο ο οποίος ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με την ανάγκη υπογραφής και δευτέρου προσώπου –δηλώνοντας «παρών».
Απαντώντας η γραμματέας κα Νικολαϊδου ανέφερε: «Οι δύο υπογραφές δεν αφορούν στα εντάλματα αλλά στις συναλλαγές με τις τράπεζες για την διασφάλιση της εντολής για χρηματική εντολή».
Στα υπόλοιπα θέματα σημειώθηκε σύγκλιση απόψεων ενώ στο θέμα της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Δήμου Ρόδου (Δ.Ο.Π), ο κ. Γ.Κορωναίος ζήτησε να γίνει μια μετατροπή ως ‘αυτοτελές τμήμα’ για λόγους πιο λειτουργικούς και ευέλικτους. Από την πλευρά του, ο κ. Δ.Κρητικός εκτίμησε πως προβλέπονται πρόσθετες θέσεις. Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γ.Τριάντος, υπογράμμισε πως «δεν κάναμε καμία υπερβολή αφού εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει προσληφθεί μόνιμος υπάλληλος στον ΔΟΠ, ενώ δεν έχουμε επαρκή αριθμό καθαριστριών. Ο νέος οργανισμός έχει χρονική προοπτική και μετά το 2021 και απαιτείται στελέχωση. Επίσης, να διευκρινίσω ότι τα Αυτοτελή Τμήματα, έχουν καταργηθεί».

ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΟ ΓΕΝΝΑΔΙ
Κάνοντας παρέμβαση ο κ. Σ.Καραταπάνης έθεσε το ζήτημα του Π.Ι.Γενναδίου που παραμένει υποστελεχωμένο. Απαντώντας ο κ. Γ.Τριάντος είπε ότι στο επόμενο δ.σ. θα ληφθεί απόφαση για πρόσληψη προσωπικού στην ανατολική και στην δυτική πλευρά του νησιού με την προϋπόθεση ότι θα είναι ορισμένου χρόνου ενώ δεν θα μπορέσουν να κάνουν εφημερίες. «Συμφωνώ να κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά η στόχευση πρέπει να είναι διαφορετική με καθοριστική λύση –να γίνει Κέντρο Υγείας».
Το θέμα, απασχόλησε την συνεδρίαση με τους δημοτικούς συμβούλους εκατέρωθεν να τοποθετούνται ζητώντας να τεθεί εκ νέου στο τραπέζι και να ασκηθούν πιέσεις για να δοθεί λύση –μέσω του ΔΟΠ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στον κ. Μ.Σοκορέλο και στον κ. Σ.Καραταπάνη, επειδή ο πρώτος ζήτησε να μην τίθενται θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης εξαντλώντας τον χρόνο με συνέπεια να δημιουργηθεί φραστικό επεισόδιο (!) Την θέση του κ. Καραταπάνη στήριξαν σύμβουλοι τόσο της μειοψηφίας όσο και της πλειοψηφίας με αποτέλεσμα να συμφωνηθεί να έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα για την ‘Υγεία στη Ν.Ρόδο’.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ