Περισυνελέγησαν σήμερα το πρωί στις 6:30 από το αλιευτικό ΣΑΡΑΝΤΗΣ του Γεράσιμου Πουλιέζου οι παράτυποι μετανάστες που χθες βράδυ αποβιβάστηκαν από δουλεμπορικό σκάφος στο Πρασόβουνο.

Το λιμεναρχείο ενημερώθηκε στις 7 και μισή η ώρα περίπου χθες βράδυ από τον Αντώνη Γαζή που επέστρεφε με τη βάρκα από ψάρεμα ότι στο Πρασόβουνο έχουν βγει μετανάστες και έστειλε το σκάφος να τους περισυλλέξει με τη βοήθεια του Αντώνη ο οποίος τους υπέδειξε την περιοχή. Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν δεν μπόρεσαν να τους προσεγγίσουν λόγω της κρημνώδους μορφολογίας, της νύχτας και των ανέμων. Με το πρώτο φως της ημέρας, πήγε ο Γεράσιμος Πουλιέζος με το αλιευτικό γρι-γρι του ΣΑΡΑΝΤΗΣ και τους περισυνέλεξε. Όπως μας είπε ο κ. Πουλιέζος “οι μετανάστες είχαν ανάψει φωτιά στη μικρή παραλία και ήταν όλοι κοντά-κοντά για να ζεσταθούν. Φορούσαν μπουφάν με κουκούλες και είχαν σωσίβια. Μόλις είδαν το σκάφος έτρεξαν όλοι μαζί να μπουν μέσα και σε πέντε λεπτά είχαν επιβιβαστεί. Ήταν 50 άτομα εκ των οποίων 10 μικρά παιδιά. Ένα από αυτά έκλαιγε”.Στην περισυλλογή βοήθησαν ο Γιάννης Κλεούδης και ο Σώζων Καμίτσης.
Οι παράτυποι μετανάστες αφού καταγραφούν από τους λιμενικούς θα μεταφερθούν στην αστυνομία και μετά στο κάμπινγκ που ετοίμασε ο Δήμος τις τελευταίες μέρες για να τους φιλοξενήσει.

patmostimes.gr

(φωτο αρχείου)

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ