Τοπικές Ειδήσεις

Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, για τη συνέντευξη του προέδρου του ΕΚΡ

Η Συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΕΚΡ, όσο κι αν προσπαθεί να θολώσει τα νερά με εξυπνάδες και βρωμιές, δεν μπορεί να κρύψει ότι η ομάδα που καθοδηγεί την πλειοψηφία στο ΕΚΡ, συντεταγμένη πλήρως με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ η οποία έκανε ότι περνάει από το χέρι της για να σαμποτάρει την απεργία σε ολόκληρη τη χώρα, χωρίς καν να κρατά τα προσχήματα, ανέλαβε εργολαβικά να διεκπεραιώσει αυτό το καθήκον και στην περιοχή μας.

Η αλήθεια είναι ότι οι μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, αποφάσισαν απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου. Ανάμεσα σε αυτές η ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων, η ομοσπονδία των μεταφορών, η ομοσπονδία οικοδόμων.

Πολλές φορές αυτές τις μέρες επανέλαβε ο πρόεδρος και η ηγεσία του ΕΚΡ ότι «σεβάστηκαν» την απεργία, παρόλο που δε συμμετείχαν. Πρώτη φορά ακούμε συνδικαλιστές να λένε ότι σέβονται μια απεργία. Ως τώρα ξέραμε ότι τις απεργίες τις οργανώνουμε, συμμετέχουμε σε αυτές, τις στηρίζουμε όταν πχ πρόκειται για απεργία άλλου κλάδου, αλλά ομολογουμένως το να «σέβεται» κάποιος μια απεργία δεν το είχαμε ξανακούσει. Εκτός αν πρόκειται για εργοδότη ή την κυβέρνηση.

Ο λαός λέει: «όποιος δε θέλει να ζυμώσει, 40 μέρες κοσκινίζει»! Έτσι και η πλειοψηφία του ΕΚΡ, εμφανίζει τον εαυτό της ότι έψαχνε τάχα με το μεγεθυντικό φακό να βρει την καταλληλότερη ημερομηνία από την αγωνία της να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία. Αποφάσισε λέει απεργία για τις 2 Οκτώβρη για να μπορέσει να την οργανώσει καλύτερα. Μόνο που στη σύσκεψη που συγκάλεσε για τις 24/9 με θέμα την καλύτερη οργάνωση, ξέχασε να εμφανιστεί!

Για ακόμη μια φορά, η ηγετική ομάδα που καθοδηγεί την πλειοψηφία στο ΕΚΡ δίνει πλήρη κάλυψη στις μεθόδους μαφίας, την εκτεταμένη και αποδεδειγμένη νοθεία στην οποία επιδόθηκαν, την προσπάθεια νομιμοποίησής της με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας (τους οποίους όπως πληροφορούμαστε έχουν αφήσει και απλήρωτους!). Είναι λογικό αφού μέρος αυτού του βρώμικου σχεδίου είναι και οι ίδιοι. Τους ευχόμαστε να μην πέσουν πιο χαμηλά.

Θέλουμε επίσης να κάνουμε ένα σχόλιο για τα περί κομματισμού του ΠΑΜΕ από δήθεν ανεξάρτητους που νομίζουν ότι μπορούν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους.

Το 2010, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ΠΑΜΕ η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ στην περιοχή μας ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου. Και σε επίπεδο πρωτοβάθμιων Σωματείων με πρώτο και καλύτερο το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων αλλά και στο Εργατικό Κέντρο. Δεν ξέρουμε αν ήταν έρωτας ή προξενιό, πάντως με τον καιρό αγαπήθηκαν. Ωστόσο ο μανδύας του «ακηδεμόνευτου» πέφτει στις ομοσπονδίες και στη ΓΣΕΕ όπου τις ψήφους των εργαζομένων της περιοχής μας που τις παίρνουν ως τάχα ανεξάρτητοι χωρίς καμιά αναστολή τις καταθέτουν στο ταμείο της ΠΑΣΚΕ, συμμετέχοντας ως υποψήφιοι.

Είναι τόσο ανεξάρτητοι που προεκλογικά μετέτρεψαν το Εργατικό Κέντρο σε εκλογικό κέντρο του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων και σημερινού Δημάρχου. Ας μη μιλάνε λοιπόν καλύτερα στο σπίτι του κρεμασμένου για σκοινί…

Να ποιοι βρίσκονται στην ηγεσία του δευτεροβάθμιου οργάνου της περιοχής μας. Είναι καθήκον των εργαζομένων να οργανωθούν και να τους κάνουν πέρα. Όλοι στην απεργία στις 2 Οκτώβρη και στη συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κύπρου.

26 Σεπτέμβρη 2019

Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου