ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εν πλω για Μυτιλήνη οι Δωδεκανήσιοι αθλητές

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ

Η Μυτι­λήνη είναι έτοιμη για να υπο­δε­χτεί στο Δημο­τικό της στάδιο περισ­σό­τε­ρους από 400 αθλητές και αθλή­τριες, στο μεγάλο γεγονός της χρονιάς για την αθλη­τική νεολαία του Αιγαίου πελά­γους, τους 31ους Αιγαιο­πε­λα­γί­τι­κους αγώνες στίβου, που θα διε­ξα­χθούν το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμ­βρίου 2019.

Διορ­γα­νω­τές των αγώνων είναι ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. , το Υπουρ­γείο Ναυ­τι­λίας – Γενική Γραμ­μα­τεία Αιγαίου και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Λέσβου με συν­διορ­γα­νω­τές τις Περι­φέ­ρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Μυτι­λή­νης και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Χίου Σάμου.

Στο δημο­τικό στάδιο Μυτι­λή­νης με τη ευκαι­ρία της διε­ξα­γω­γής των αγώνων έγινε συντή­ρηση του ελα­στι­κού τάπητα, νέα γραμ­μο­γρά­φηση και εξο­πλί­στηκε με στρώμα ύψους ολυ­μπια­κών προ­δια­γρα­φών, στυ­λο­βά­τες ύψους και βατήρες εκκί­νη­σης.

Σήμερα ξεκί­νη­σαν οι αφίξεις των αθλη­τι­κών σωμα­τείων με πρώτη άφιξη των αθλητών της Ικαρίας.  Η Δωδε­κα­νη­σιακή απο­στολή ανα­χώ­ρησε σήμερα το πρωί.

Στους Αιγαιο­πε­λα­γί­τι­κους Αγώνες Στίβου συμ­με­τέ­χουν αθλητές-τριες από σαράντα πέντε (45) και πλέον σωμα­τεία των Περι­φε­ρειών Βόρειου και Νότιου Αιγαίου. Ένας αριθμός που θα υπερβεί τα πεντα­κό­σια άτομα, εφόσον συνυ­πο­λο­γί­σουμε προ­πο­νη­τές, αθλη­τι­κούς παρά­γο­ντες και εκδρο­μείς.

Για λόγους εξοι­κο­νό­μη­σης, κυρίως χρόνου, χρη­σι­μο­ποι­ή­θηκε το catamaran “Dodekanisos Pride” της Dodekanisos Seaways, για το δρο­μο­λό­γιο Ρόδος-Σάμος με επι­στροφή τη Δευτέρα. Ενδιά­μεσα, αύριο το πρωί θα επι­βι­βα­στούν στο πλοίο “ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ” για Μυτι­λήνη και στην επι­στροφή την Κυριακή το βράδυ (19:00) με το “ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ” για τη Σάμο και τα δύο συμ­φε­ρό­ντων της Attica Group.

Τους Αιγαιο­πε­λα­γί­τι­κους Αγώνες Στίβου δια­χρο­νικά τους υπο­στη­ρί­ζει το Υπουρ­γείο Εμπο­ρι­κής Ναυ­τι­λίας, μέσω της Γενικής Γραμ­μα­τείας Αιγαίου και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής, αλλά τα τελευ­ταία χρόνια συστη­μα­τικά η Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου χρη­μα­το­δο­τεί κυρίως την μετα­κί­νηση προς και από τον τόπο διε­ξα­γω­γής και βέβαια κάθε φορά οι οικο­δε­σπό­τες Δήμοι των διορ­γα­νω­τών νησιών συμ­βά­λουν σημα­ντικά στο κόστος της εκδή­λω­σης.

Από την Παρα­σκευή, λοιπόν, μέχρι και την ανα­χώ­ρησή τους από το νησί οι αθλητές και αθλή­τριες των Αιγαιο­πε­λα­γί­τι­κων νησιών θα βιώσουν άλλη μια λαμπρή αθλη­τική γιορτή ενω­μέ­νοι, ρίχνο­ντας την αυλαία της φετινής αγω­νι­στι­κής χρονιάς με τους 31ους Αιγαιο­πε­λα­γί­τι­κους Αγώνες Στίβου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.