Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, συμμετείχε σήμερα Σάββατο 26.09.2015 στις εκδηλώσεις μνήμης για την 72η επέτειο από τη βύθιση του αντιτορπιλικού (Α/Τ) ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ στη Λέρο.

Μετά την ολοκλήρωση των επετειακών εκδηλώσεων, ο Δημήτρης Γάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η δράση του Α/Τ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ, έχει δικαίως χαρακτηρισθεί ως μία από τις σημαντικές σελίδες της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας ναυτικής ιστορίας. Οι ναυτικοί μας σε όλη της διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, έπραξαν όπως τους πρόσταξε η ελληνική ψυχή, όπως τους έταξε η μοίρα. Έκαναν το καθήκον τους!

Σήμερα είναι ημέρα μνήμης και ταυτόχρονα ημέρα ευθύνης. Η ευθύνη της Ελληνικής Πολιτείας, είναι η απονομή του χρέους στο τίμημα που πλήρωσαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ο λαός μας στους Αγώνες για Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία.

Ταυτόχρονα, είναι ευθύνη όλων μας να μεταφέρουμε αναλλοίωτο το διαχρονικό μήνυμα της θυσίας του Α/Τ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ στις νέες γενιές. Ένα μήνυμα ειρήνης και συνεργασίας των λαών για να αντιμετωπίσουν τις σύνθετες προκλήσεις του σήμερα. Για ανεξαρτησία και για αντίδραση σε πολιτικές υποτέλειας; για την προάσπιση της Δημοκρατίας, για να κρατήσουμε ισχυρές, τις θεμελιώδεις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Και το μήνυμα αυτό, σήμερα είναι επίκαιρο όσο ποτέ. 72 χρόνια μετά τη βύθιση του αντιτορπιλικού, η προσφορά και η θυσία των ναυτικών του ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ μας διδάσκει την ανάγκη για συνεργασία των λαών της Ευρώπης ώστε να σταματήσουν τις πολεμικές παρεμβάσεις που οδηγούν στην ολική καταστροφή ολόκληρων χωρών, όπως

της Συρίας, και οι οποίες γεννούν τη σημερινή πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν οι χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, αλλά και οι ευρωπαϊκές χώρες από τα κύματα προσφύγων που φτάνουν στα σύνορα της ΕΕ. Υπογραμμίζει τη σημασία της πραγματικής αλληλεγγύης για τη διαμόρφωση νέων κοινωνικών επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής οικογενείας».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ