Ειδήσεις

Απομακρύνεται ο κίνδυνος καραντίνας για Βρετανούς από την Ελλάδα

Η Ελλάδα φαίνεται να γλιτώνει την ένταξή της σε λίστα καραντίνας της Βρετανίας, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο τη Δευτέρα, καθώς αφενός έχει σταματήσει η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην ελληνική επικράτεια, αφετέρου υπάρχει πολιτική πίεση εντός Βρετανίας για να μην καταστραφούν οι διακοπές εκατομμυρίων Βρετανών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην αντίστοιχης κατάστασης Ισπανία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Times και Daily Mail, το Λονδίνο φαίνεται να ανακρούει πρύμναν και να μην προχωρά τελικά στην ένταξη Ισπανίας και Ελλάδας στην ανεπισήμως αποκαλούμενη λίστα «Amber Plus» (δηλαδή Πορτοκαλί Συν), όπου προ ημερών εντάχθηκε η Γαλλία υποχρεώνοντας ακόμη και τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες που προέρχονται από γαλλικές πόλεις να μπαίνουν σε 10ήμερη καραντίνα.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία από την Ελλάδα φαίνεται να μη δημιουργούν πλέον τόσο μεγάλη ανησυχία στο Λονδίνο, δεδομένου και ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας οφείλεται κυρίως στη μετάλλαξη Δέλτα, που ήδη κυριαρχεί και στη Βρετανία, και όχι στη Βήτα, που είχε πρωτοεντοπιστεί στη Νότια Αφρική και μέσα στον Ιούλιο σημείωσε εξάπλωση στη Γαλλία οδηγώντας τη Βρετανία σε αυστηρότερα μέτρα.

Βρετανικό «κύμα» στα ελληνικά νησιά
Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείο Μεταφορών είπε ότι «οι κατάλογοι των ταξιδιωτικών προορισμών δεν έχουν τροποποιηθεί για την Ισπανία ή την Ελλάδα. παρακολουθούμε στενά τα στοιχεία και θα λάβουμε ταχεία δράση στις λίστες και τις απαιτήσεις για διεθνή ταξίδια εφόσον τα στοιχεία δείξουν ότι ο κίνδυνος των χωρών για την Αγγλία έχει αλλάξει».

Παράλληλα τον ρόλο της έχει παίξει και η πίεση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς το Εργατικό Κόμμα διαμαρτυρόταν σε όλους τους τόνους ότι σχεδόν 6 εκατομμύρια πολίτες θα δουν τις διακοπές τους να καταστρέφονται.

Η μετάλλαξη Βήτα, την οποία δείχνουν να υπολογίζουν πολύ σοβαρά οι Βρετανοί λοιμωξιολόγοι είναι σε χαμηλό επίπεδο στην ηπειρωτική Γαλλία, με την πλειονότητα των κρουσμάτων της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής να καταγράφονται στις υπερπόντιες κτήσεις της χώρας, όπως στη Μαρτινίκα, τη Γουαδελούπη και τη Ρεϊνιόν.

Με αυτά τα δεδομένα φαίνεται ότι το Λονδίνο θα επαναφέρει τελικά τη Γαλλία στην Πορτοκαλί Λίστα, που επιτρέπει στους εμβολιασμένους να μπαίνουν στην Αγγλία χωρίς καραντίνα.

Πηγή: The Times, Daily Mail

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου