Δύο είναι τα συμπεράσματα τα οποία αποκόμισαν στη Νέα Δημοκρατία από τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την υπόθεση του ηχητικού που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο Σ. Μιωνή.

Το πρώτο, ότι οι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Παππάς, από κοινού, έδωσαν «ρεσιτάλ υποκριτικής», όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν κομματικές πηγές. Προκειμένου, όπως λένε, να εκτονωθεί η ένταση που προέκυψε από τις αποκαλύψεις, ο αρχηγός και ο υπαρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ «σκηνοθέτησαν ένα άκομψο σόου, το οποίο όμως δεν έπεισε κανέναν».

Το δεύτερο συμπέρασμα, όπως τουλάχιστον το «διαβάζουν» στην κυβερνώσα παράταξη, είναι ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση ταλανίζεται από έντονη εσωστρέφεια, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα βαρύ και πολλά στελέχη να έχουν τεθεί απέναντι από την πολιτική συμπεριφορά του πρώην κορυφαίου υπουργού.

«Ανάληψη ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δίχως παραίτηση ή αποπομπή, δεν υπάρχει», σημειώνουν στην Πειραιώς και εν προκειμένω, όσο ο Νίκος Παππάς παραμένει στη θέση του, υποστηρίζουν, καλυπτόμενος από τον πρώην πρωθυπουργό, αυτός αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την «ευθύνη του παρακράτους που αποκαλύπτεται». Υπογραμμίζουν δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ζητάει παραιτήσεις από άλλους για το παραμικρό κι εδώ για ένα τόσο σοβαρό θέμα, σφυρίζουν αδιάφορα».

Το Μέγαρο Μαξίμου καταγγέλλει τον Αλέξη Τσίπρα ότι επί της ουσίας «εξακολουθεί να σιωπά, πέραν της θεατρικής παρέμβασής του εντός του κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ» και θέτει εκ νέου τα ερωτήματα: «Δεν γνώριζε τίποτα; Δεν άκουσε ποτέ κάτι; Δεν του είπε τίποτα ο κ. Παππάς; Από την πρώτη στιγμή τα έχουμε θέσει στον δημόσιο διάλογο, ωστόσο απάντηση δεν έχουμε πάρει. Όμως να γνωρίζουν καλά ότι το θέμα δεν έχει κλείσει και οι ευθύνες, είτε θέλουν κάποιοι είτε όχι, θα αναληφθούν».

«Ακραίες ανοησίες»

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για «βρώμικο ’89», πηγές της κυβέρνησης σημειώνουν: «Κατ’ αρχάς δεν υπήρξε κανένα “βρώμικο ’89”. Είναι μια ορολογία του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξαν διαδικασίες που στηρίχθηκαν από τη Ν.Δ. και -για να μην ξεχνιόμαστε- τον Συνασπισμό. Ο κ. Τσίπρας λοιπόν καταγγέλλει τον Κύρκο και τον Φλωράκη; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διάδοχος του Συνασπισμού; Οι κύριοι Κωνσταντόπουλος και Κουβέλης δεν ήταν τότε υπουργοί της κυβέρνησης Ν.Δ.-Συνασπισμού; Η απόγνωσή τους οδηγεί στον ΣΥΡΙΖΑ να λένε ακραίες ανοησίες».

Με αφορμή εξάλλου το γεγονός ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έκλεισε με συμβιβασμό την έρευνα για τα «λαδώματα» της Novartis, το κυβερνητικό στρατόπεδο μιλά για «τίτλους τέλους στη σκευωρία» και επικαλούνται, προς επιβεβαίωση, τέσσερα στοιχεία από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης:

  • «Η υπόθεση Novartis και το πρόστιμο αφορά μόνο για παράνομες προωθητικές ενέργειες σε ιδιώτες παρόχους, κλινικές και νοσοκομεία.
  • Δεν υπάρχει αναφορά ούτε για πολιτικά πρόσωπα ούτε για αξιωματούχους ούτε για χειραγώγηση τιμών. Μόνο υπερσυνταγογράφηση ιατρών και κατευθυνόμενη συνταγογράφηση.
  • Αποδεικνύεται ότι ποτέ δεν υπήρχε έρευνα στις ΗΠΑ για πολιτικά πρόσωπα.
  • Όσοι λένε ότι δεν μπορούσε να γίνει αναφορά για ποινικές ευθύνες προσώπων τρίτων χωρών λένε ψέματα, διότι εάν παραβιάσει κάποιος τη νομοθεσία των ΗΠΑ οπουδήποτε στον κόσμο και με όποια υπηκοότητα είναι ποινικά υπόλογος στις ΗΠΑ. Επιπλέον όσοι τα λένε τώρα αυτά ήταν οι ίδιοι που ψευδώς έλεγαν ότι ελέγχονται Έλληνες πολιτικοί στο FBI».

Τελικά, σημειώνει το Μέγαρο Μαξίμου, «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής του ελληνικού κράτους κλείνει στις ΗΠΑ εξωδικαστικά, χωρίς εμπλοκή πολιτικών και με μόνη εμπλοκή ιατρών και επαγγελματιών υγείας για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση. Το πόρισμα του FBI είναι η ταφόπλακα των σκευωρών».

Πηγή : euro2day.gr

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ