ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δύο προκαταρκτικές έρευνες μετά από καταγγελίες για σεξουαλικά εγκλήματα με θύματα παιδιά

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Στην υπο­βο­λή δή­λω­σης για την υπο­στή­ρι­ξη της κα­τη­γο­ρί­ας εις βάρος του θείου μιας 12χρο­νης σή­με­ρα παι­δί­σκης, φε­ρό­με­νης ως θύ­μα­τος σε­ξουα­λι­κής κα­κο­ποί­η­σης, προ­χώ­ρη­σε χθες η μη­τέ­ρα της.

Με την δή­λω­ση που υπέ­βα­λε ενώ­πιον της Ει­σαγ­γε­λέ­ως Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου αι­τεί­ται τη διε­νέρ­γεια ψυ­χια­τρι­κής πραγ­μα­το­γνω­μο­σύ­νης στο παιδί, την διε­νέρ­γεια ποι­νι­κής προ­κα­ταρ­κτι­κής έρευ­νας στην Ρόδο και όχι στον τόπο δια­μο­νής του κα­ταγ­γελ­λό­με­νου ως δρά­στη και πε­ραι­τέ­ρω την άσκη­ση διώ­ξε­ως εις βάρος του τε­λευ­ταί­ου για κα­τά­χρη­ση σε ασέλ­γεια.

Η υπό­θε­ση, όπως απε­κά­λυ­ψε η «δη­μο­κρα­τι­κή», απο­τε­λεί αντι­κεί­με­νο επεί­γου­σας προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέ­τα­σης που διε­νερ­γεί­ται από αστυ­νο­μι­κούς της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου.

Η μη­τέ­ρα του παι­διού, δια­ζευγ­μέ­νη με τον σύ­ζυ­γό της με τον οποίο δια­τη­ρεί πά­ντως καλές σχέ­σεις, κα­τήγ­γει­λε χθες ότι το παιδί της μετά από πίεση και προ­κει­μέ­νου να δι­καιο­λο­γή­σει την άρ­νη­σή της να τα­ξι­δέ­ψει στον τόπο κα­τα­γω­γής και δια­μο­νής του συ­ζύ­γου της και των παπ­πού­δων του, της εκ­μυ­στη­ρεύ­τη­κε ότι ο θείος της έχει ασελ­γή­σει στο πα­ρελ­θόν κατ’ επα­νά­λη­ψη εις βάρος της και μά­λι­στα από την ηλι­κία των 10 ετών.

Ως συ­νή­γο­ρος της πα­ρί­στα­ται ο δι­κη­γό­ρος κ. Μα­νώ­λης Βλά­χος.

– Στο με­τα­ξύ για σή­με­ρα έχει κλη­θεί σε κα­τά­θε­ση ενώ­πιον της Αντει­σαγ­γε­λέ­ως Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου η μη­τέ­ρα μιας 16χρο­νης που έχει κα­ταγ­γεί­λει τον πα­τέ­ρα της για σε­ξουα­λι­κή κα­κο­ποί­η­ση.

Η μη­τέ­ρα έχει αρ­νη­θεί προ­α­να­κρι­νό­με­νη τα όσα κα­τα­λο­γί­ζει στον πα­τέ­ρα της το παιδί ενώ σύμ­φω­να με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες πρό­κει­ται να υπάρ­ξει και εξέ­τα­ση του από παι­δο­ψυ­χο­λό­γο.

Εξε­τα­ζό­με­νος ο πα­τέ­ρας, όπως έγρα­ψε η «δη­μο­κρα­τι­κή», αρ­νή­θη­κε καθ’ όλο­κλη­ρία τα όσα του απο­δί­δο­νται το­νί­ζο­ντας ότι στο πα­ρελ­θόν το παιδί του είχε δε­χτεί έντο­νο bullying σε σχο­λείο της Ελ­λά­δας από συμ­μα­θη­τές της, που την αντι­με­τώ­πι­ζαν ως ξένο σώμα, κάτι που επη­ρέ­α­σε πολύ αρ­νη­τι­κά τον ψυ­χι­σμό της, εκ­δη­λώ­νο­ντας έντο­να ση­μά­δια κα­τά­θλι­ψης.

Τον Δε­κέμ­βριο του 2021 δια­πί­στω­σε ότι είχε συ­νά­ψει σχέση με με­γα­λύ­τε­ρο άνδρα και ο πα­τέ­ρας, όπως είπε, έχασε την ψυ­χραι­μία του και της μί­λη­σε άσχη­μα.

Ο πα­τέ­ρας τό­νι­σε επί­σης ότι το ψευ­δε­πί­γρα­φο της κα­ταγ­γε­λί­ας της κόρης του, προ­κύ­πτει τόσο από την υπερ­βο­λή και την έλ­λει­ψη αλη­θο­φά­νειας που χα­ρα­κτη­ρί­ζουν τα λε­γό­με­νά της, πα­σι­φα­νώς αντί­θε­τα με την κοινή λο­γι­κή αλλά και αναι­ρού­με­να τόσο από την κα­τά­θε­ση της ίδιας, της μη­τέ­ρας της, καθώς και από μαρ­τυ­ρί­ες αν­θρώ­πων που τους γνω­ρί­ζουν.

Δια­ψεύ­δει τους ισχυ­ρι­σμούς της επι­κα­λού­με­νος κα­τα­θέ­σεις τρί­των ενώ επι­κα­λεί­ται και συ­νο­μι­λί­ες της κόρης του την επί­μα­χη πε­ρί­ο­δο με μια 18χρονη ανι­ψιά του στο instagram, που δεν συ­νά­δουν, με την κα­κο­ποί­η­ση που δήθεν έχει υπο­στεί.

Θυ­μί­ζου­με ότι η υπό­θε­ση κι­νή­θη­κε την 31η Μαρ­τί­ου 2022 μετά από ανα­φο­ρά διευ­θυ­ντή Λυ­κεί­ου της πό­λε­ως Ρόδου για την κα­κο­ποί­η­ση της 16χρο­νης.

Μια μέρα ενω­ρί­τε­ρα ερ­γα­ζό­με­νη στο κυ­λι­κείο του σχο­λεί­ου πα­ρου­σιά­στη­κε ενώ­πιον της υπο­διεύ­θυ­ντριας και ενη­μέ­ρω­σε πως η μα­θή­τρια της απε­κά­λυ­ψε πως βιά­στη­κε από τον βιο­λο­γι­κό της πα­τέ­ρα προ 10ημέ­ρου.

Η μα­θή­τρια ακο­λού­θως φέ­ρε­ται, κλαί­γο­ντας, να επα­νέ­λα­βε την κα­ταγ­γε­λία της αυτή και στην υπο­διευ­θύ­ντρια λέ­γο­ντας της μά­λι­στα πως δεν θέλει να ξα­να­πά­ει στην οικία της.

Ακο­λού­θως ενη­με­ρώ­θη­κε η Υπο­διεύ­θυν­ση Ασφα­λεί­ας Ρόδου, που διε­νερ­γεί, όπως προ­α­να­φέρ­θη­κε έρευ­να στο πλαί­σιο της οποί­ας η μη­τέ­ρα της ανή­λι­κης φέ­ρε­ται να δια­ψεύ­δει τους ισχυ­ρι­σμούς της.

Στο πλαί­σιο της ίδιας έρευ­νας η ανή­λι­κη εξε­τά­στη­κε από παι­δο­ψυ­χί­α­τρο στην οποία φέ­ρε­ται και να πε­ριέ­γρα­ψε το τι συ­νέ­βη με τον πα­τέ­ρα της.

Φέ­ρε­ται να ισχυ­ρί­στη­κε ότι το πρώτο συμ­βάν έλαβε χώρα τον Δε­κέμ­βριο του 2021. Κα­τέ­θε­σε εξάλ­λου στην Υπο­διεύ­θυν­ση Ασφα­λεί­ας Ρόδου ότι ασέλ­γη­σε σε βάρος της τον Μάρ­τιο του 2022.

Κα­τέ­θε­σε κι ένας άν­δρας που ισχυ­ρί­στη­κε ότι ο κα­ταγ­γελ­λό­με­νος έχει φλερ­τά­ρει με την κόρη του μέσω των social media.

Συγ­γε­νής της κα­τέ­θε­σε εξάλ­λου ότι είχε υπο­ψί­ες για σε­ξουα­λι­κή κα­κο­ποί­η­σή της από τον πα­τέ­ρα της.

Την υπε­ρά­σπι­σή του κα­τη­γο­ρού­με­νου έχει ανα­λά­βει η δι­κη­γό­ρος κ. Γα­ρυ­φαλ­λιά Κα­κού­ρου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.