Ειδήσεις

Τσακαλώτος: Η ΝΔ θεωρεί ότι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι έχουν “λεφτόδεντρα”

Κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση ότι το πρόγραμμά της δεν περιλαμβάνει 24 δισ. ως μετρα στηριξης, αλλά λιγότερα, καθώς σε αυτά λογίζει και επιδραστικά μέτρα, ο τομεάρχης Οικονμικών του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «είναι σαφές ότι η ΝΔ θεωρεί πως εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, έχουν “λεφτόδεντρα”».

Όταν λέει η ΝΔ για 24 δισ. είναι σοβαρή πολιτική, όταν εμείς λέμε για 13 δισ, μας λεν ότι βρήκαμε τα «λεφτόδεντρα»», σημείωσε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι».
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι οι πόροι για την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος υπάρχουν.

Αντίθετα, σχολιάζοντας τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης της οικονομίας με 24 δις. ευρώ δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν» καθώς «μπορούμε να ξεχωρίσουμε τι είναι μέτρο και τι επίδραση».

Ο Ευ.Τσακαλώτος επεσήμανε ότι «ενώ η κυβέρνηση δεν έχει αποφανθεί αν το κράτος έχει «λεφτόδεντρα», είναι σαφές ότι τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, θεωρεί ότι έχουν».

Επιπρόσθετα, ο ίδιος έκανε λόγο για αλλαγή προσανατολισμού των χρημάτων του ΕΣΠΑκαι πρόσθεσε αναφερόμενος στην πρόταση Μέρκελ-Μακρόν η οποία κάνει λόγο για κατανομή ευρωπαϊκών πόρων στης χώρες-μέλη ανάλογα με την ανάγκη η που έχουν και όχι ανάλογα με το ΑΕΠ, ότι «μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι η κυβέρνηση δεν πίεσε» προς αυτή την κατεύθυνση, αν και την υποστηρίζει αλλά όχι και πολύ φανατικά».

Τέλος, ο ίδιος επεσήμανε ότι «σε δύο χρόνια οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου θα έχουν μεγάλο χρέος και αυτό δεν είναι βιώσιμο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου