Έπιασαν δουλειά οι παράνομοι μασέρ και μικροπωλητές στις παραλίες της Ρόδου. Μπορεί να μην ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις για τον ευπρεπισμό των παραλιών, παρόλο που η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα, οι παράνομοι μασέρ δεν χάνουν το … μεροκάματο. Η κίνηση είναι αυξημένη και η «πελατεία» έτοιμη προς «εκμετάλλευση». Οι τοπικές αρχές αποδεικνύονται ανίσχυρες να αντιμετωπίσουν ένα φαινόμενο το οποίο αναμένεται φέτος να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των αναμενόμενων μαζικών τουριστικών αφίξεων.
Στελέχη της δημοτικής αρχής ανέφεραν πρόσφατα ότι ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα να συλλαμβάνει τους παράνομους μασέρ ή μικροπωλητές. Αποκλειστικά αρμόδια είναι η ΕΛ.ΑΣ. να προβαίνει σε συλλήψεις. Λόγω όμως της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Αστυνομίας, είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ριζικά. Συλλήψεις γίνονται, οι μασέρ και οι μικροπωλητές παραπέμπονται στη δικαιοσύνη και επιστρέφουν ξανά στις παραλίες.
Παλαιότερα η δημοτική αστυνομία είχε σημειώσει μεγάλες επιτυχίες με το μικτό κλιμάκιο που πραγματοποιούσε ελέγχους στο λιμάνι. Κάθε χρόνο κατάσχονταν χιλιάδες είδη, όπως λάδι για μασάζ με αποτέλεσμα να περιορίζεται το φαινόμενο, το οποίο σήμερα είναι ανεξέλεγκτο!
Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, θα γίνει σε συνεργασία με την κοινοπραξία ομπρελάδων μία εκστρατεία ενημέρωσης των μελών της, ώστε να ζητούν από τους μασέρ και μικροπωλητές να απομακρύνονται από τις παραλίες. Βέβαια, τα αποτελέσματα μίας τέτοιας προσπάθειας επαφίενται στην διάθεση συνεργασίας των ομπρελάδων. Οπωσδήποτε κανείς δεν εγγυάται ότι θα απομακρυνθούν με αυτό τον τρόπο όλοι οι παράνομοι από τις παραλίες.
Καταστηματάρχες της Ρόδου κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, ο οποίος λόγω των γενικότερων δυσκολιών που αντιμετωπίζει σήμερα το ελεύθερο εμπόριο, αγγίζει τα όρια του προκλητικού. Οι ιδιοκτήτες που διατηρούν καταστήματα απέναντι από τις κεντρικές παραλίες, δηλώνουν ότι τη στιγμή που πληρώνουν υπέρογκους φόρους και έχουν αυξημένα λειτουργικά κόστη, το παράνομο εμπόριο ανθεί και δεν αποφέρει έσοδα στο κράτος. Μάλιστα κάποιοι δηλώνουν ότι μπορεί να μην πουλήσουν ούτε ένα μπουκαλάκι νερό, ενώ οι παράνομοι μικροπωλητές ξεπουλάνε και «ανεφοδιάζονται» τακτικά ανά την ημέρα από φορτηγάκια τα οποία σταματάνε σε κεντρικά σημεία. Σχετικές καταγγελίες έχουν γίνει πολλές φορές στην Αστυνομία.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ