Αύξηση της κλασικής τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ως μέτρο μείωσης των οικονομικώνπροβλημάτων που δημιουργεί ο COVID-19, προτείνει ο CEO της συμβουλευτικής εταιρείας Five Senses Consulting

Κάποιοι κάνουν ήδη σχέδια για την επόμενη ημέρα ώστε μόλις τελειώσει η παγκόσμια αυτή δοκιμασία να αρχίσει να λειτουργεί το σύστημα του τουρισμού.

«Η ευκαιρία που θα βοηθήσει σημαντικά και στην μείωση του μεγέθους των προβλημάτων σε οικονομικό επίπεδο που δημιουργεί ο COVID-19 είναι η αύξηση της κλασικής τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου» υπογραμμίζει στο ΝΜ, ο Γιάννης Μπρα, CEO  της συμβουλευτικής εταιρείας Five Senses Consulting:

«Αν όχι σε όλες τις περιοχές σίγουρα σε πολλές ο καιρός είναι ακόμα πολύ καλός και οι δυνατότητες υποδομών υπάρχουν. Με το σύνολο των χωρών, φορέων, tour operator, αεροπορικών εταιρειών, ξενοδόχων αλλά και όλης της εφοδιαστικής και μεταφορικής αλυσίδας να είναι επηρεασμένο παγκοσμίως από την κατάσταση, η επέκταση για δύο μήνες φαντάζει ως μία ιδανική λύση για μείωση της ζημιάς που ήδη μετράται μεγάλη σε όλους.

Γνωρίζω ότι το Υπουργείο Τουρισμού έχει ξεκινήσει τις αρχικές συζητήσεις για το θέμα αλλά η προσπάθεια, μόλις μπορέσει να γίνει, πρέπει να είναι κοινή, συντονισμένη και με ουσία. Πρέπει η Πολιτεία, οι Tour Operators, οι Αεροπορικές και Ακτοπλοϊκές εταιρείες, οι Ξενοδόχοι και όλοι οι φορείς και εμπλεκόμενοι στο θέμα, μόλις η κρίση σταθεροποιηθεί, να αδράξουν την ευκαιρία που υπάρχει και να καταλήξουν σε μία συμφωνία που θα βοηθήσει όλους. Ποτέ ξανά δεν υπήρξε η ανάγκη για πιο συλλογική προσπάθεια που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι και προσπάθεια για επιβίωση ειδικά για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις του κλάδου. Η επέκταση της τουριστικής σεζόν, με ελπίδα ότι η κρίση θα ξεπεραστεί σύντομα, θα δώσει ευκαιρίες και για νέες μορφές τουρισμού σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ξεπερνώντας το Ήλιος-Θάλασσα» και προσθέτει:

«Μην ξεχνάμε ότι η σημερινή κατάσταση όσο δύσκολη και να είναι θα ξεπεραστεί και ποιοι και πόσο γρήγορα θα κάνουν την επιστροφή τους είναι καθαρά θέμα σχεδιασμού, στρατηγικής  και ενεργειών σήμερα ή τουλάχιστον μόλις η κατάσταση σταθεροποιηθεί.  Εάν το καταφέρουμε θα έχουμε βάλει την βάση για να επαναληφθεί και το επόμενο έτος και το επόμενο μέχρι να γίνει μόνιμο. Η Ελλάδα και μπορεί και πρέπει να έχει διευρυμένη τουριστική σεζόν και τώρα είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία να το πραγματοποιήσει».

πηγή newmoney.gr

Μηνάς Τσαμόπουλος

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ