Ειδήσεις

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου και η 1η συνεδρίαση του 2018

Σε μια ατμόσφαιρα συγκίνησης, συναδελφικότητας και αισιοδοξίας και με τις ευχές όλων για έναν καλύτερο χρόνο από αυτόν που «έφυγε», πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, στην αίθουσα συνεδριάσεων του φορέα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Ρόδου, κου Χατζηδιάκου, του Διοικητή 95 ΑΔΤΕ, του Αστυνομικού  Διευθυντή, Ταξίαρχου κου Γεωργακάκου, του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, κου Γλυνού, του Πρόεδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κου Καμπουράκη, του Πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, κου Μπόνη, εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων και σωματείων του Επιμελητηρίου μας.

Ο Πρόεδρος, κος Γιάννης Πάππου, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «οι σημερινές συνθήκες επιβάλλουν συνέργιες, αλληλεγγύη και συνεργασία για την συλλογική υπεράσπιση των κοινών μας συμφερόντων για τον τόπο μας και για το μέλλον μας. Είναι όροι απαραίτητοι και αναγκαίοι για να επιτύχουμε τους στόχους μας.»

Ο Περιφερειάρχης, απευθυνόμενους στα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, προέτρεψε όλους να «ξεπεράσετε τον εαυτό σας και τα στενά όρια του Θεσμού. Να εξαντλήσετε κάθε όριο δημιουργικότητας και φαντασίας που διαθέτετε. Καλείστε να υπηρετήσετε αυτόν τον σπουδαίο τόπο, μέσα σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον», ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε για στήριξη, κοινές δράσεις και κοινές πρωτοβουλίες, κοινές μάχες και αγώνες.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Ρόδου και ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, συνομολογώντας σε συμπόρευση και συνένωση δυνάμεων και ευχόμενοι καλή θητεία στη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Ένα βίντεο με φωτογραφικό υλικό, προς τιμήν του πρώην Αντιπροέδρου κου Γιάννη Κακλιού, έκλεψε τις εντυπώσεις, χαρίζοντας χαμόγελα και συγκίνηση σε όλους τους παρευρισκόμενους. Ακολούθησε η απόδοση τιμητικής πλακέτας στον κο Κακλιό, για την πολυετή ανιδιοτελή προσφορά του στον Επιμελητηριακό Θεσμό, δίνοντας στη συνεδρίαση μία ακόμη πιο έντονη εορταστική νότα.

Με την αποχώρηση των επισήμων και φίλων, η Διοίκηση συνήλθε εκ νέου σε Σώμα, συνεδριάζοντας με τρία θέματα στην Ημερήσια Διάταξη:

 1. Παρουσίαση Δομών και Λειτουργιών του Επιμελητηριακού Θεσμού βάσει του Νέου Επιμελητηριακού Νόμου 4497/2017 καθώς και των υποχρεώσεων και αρμοδιοτήτων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
 2. Παρουσίαση Δομής και Λειτουργίας της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου, Δ.ΕΤ.Α.Π.
 3. Παρουσίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.ΕΤ.Α.Π.

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΤΑΠ, περιλαμβάνει τα κάτωθι 13 μέλη:

 1. Πάππου Ιωάννης
 2. Αλακιώτου Ανθοπούλου Μαριτάνα
 3. Βρακίδης Πασχάλης
 4. Διακογεωργίου Κάλλιστος
 5. Δοντάς Ιωάννης
 6. Ευστρατίου Χρήστος
 7. Θυρής Γεώργιος
 8. Κουβάς Κωνσταντίνος
 9. Μαστροσάββας Θεόδωρος
 10. Παγωνάκης Σάββας
 11. Παρασκευά Μαρία
 12. Τσαγκάρης Νικόλαος
 13. Χούλης Σταύρος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου