ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

“Χωρίς πυξίδα” στο Καστελόριζο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
84

Χωρίς πυ­ξί­δα : 2 νέοι άν­θρω­ποι, ηθο­ποιοί στο επάγ­γελ­μα, κα­τα­γρά­φουν τις ει­κό­νες και τα βιώ­μα­τα που απο­κό­μι­σαν από τα τα­ξί­δια τους κατά τη διάρ­κεια των θε­α­τρι­κών πε­ριο­δειών τους στη νη­σιω­τι­κή Ελ­λά­δα και τα πα­ρου­σιά­ζουν στους τη­λε­θε­α­τές με μια δρο­σε­ρή ματιά.

Πρω­τα­γω­νι­στές όλης αυτής της πε­ρι­πέ­τειας είναι ο νε­α­νι­κός αυ­θορ­μη­τι­σμός, οι κά­τοι­κοι, οι πα­ρα­λί­ες, η γα­στρο­νο­μία, τα ήθη και τα έθιμα του κάθε τόπου.

Μο­να­δι­κός σκο­πός της εκ­πο­μπής… να συ­ντα­ξι­δέ­ψε­τε μαζί τους!

Επει­σό­διο: Κα­στε­λό­ρι­ζο

Ο Γιάν­νης και ο Άρης βρί­σκο­νται στο Κα­στε­λό­ρι­ζο, στο νο­τια­να­το­λι­κό­τε­ρο άκρο της Ευ­ρώ­πης και το ανα­το­λι­κό­τε­ρο ση­μείο της Ελ­λά­δας, το ακρι­τι­κό νησί των Δω­δε­κα­νή­σων που απέ­χει 72 ναυ­τι­κά μίλια από τη Ρόδο και μόλις 1 μίλι από την Τουρ­κία.

Πρώτη εξόρ­μη­ση που κά­νουν είναι στη “Μπλέ σπη­λιά”! Η εί­σο­δος της είναι πολύ μικρή, σχε­δόν δεν φαί­νε­ται, και μπαί­νει κα­νείς με βάρκα. Η δε­ξιο­τε­χνία του βαρ­κά­ρη είναι απα­ραί­τη­τη… καθώς μπαί­νουν με χα­μη­λω­μέ­να κε­φά­λια και πολυ προ­σο­χή. Ένα θέαμα μα­γι­κό!

Ακο­λου­θεί κι άλλη βαρ­κά­δα, αυτή τη φορά για το γύρο του νη­σιού. Σαλ­πά­ρουν ξανά! Γα­λα­ζο­πρά­σι­να νερά και μα­γευ­τι­κές πα­ρα­λί­ες σε ένα βρα­χώ­δες τοπίο, με μια γοη­τεία αξε­πέ­ρα­στη!

Αρ­γό­τε­ρα επι­σκέ­πτο­νται το Κά­στρο στην κο­ρυ­φή του μι­κρού λόφου, πάνω από το λι­μά­νι, σε κοκ­κι­νω­πό βράχο, Κά­στελ Ρόσο από το οποίο πήρε το και το όνομά του το νησί.

-Συ­ζη­τούν με τον αντι­δή­μαρ­χο Δη­μή­τρη Αχλα­διω­τη, συ­να­ντούν τον παπα Γιώρ­γη στο Μη­τρο­πο­λι­τι­κό Ναό Αγίων Κων­στα­ντί­νου και Ελέ­νης και τη νη­πια­γω­γό από τις Σέρ­ρες Παυ­λί­να Χα­τζη­σταύ­ρου.

Παί­ζουν μπάλα με φί­λους στο νησί, μα­γει­ρεύ­ουν και δο­κι­μά­ζουν κρεμ­μύ­δι γε­μι­στό – σουαν ντολ­μα.

Απο­λαμ­βά­νουν το ηλιο­βα­σί­λε­μα και μας τα­ξι­δεύ­ουν στο Κα­στελ­λό­ρι­ζο μέσα από μια ατμό­σφαι­ρα γε­μά­τη συ­ναι­σθή­μα­τα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.