Αθλητικά

Μόνο με ειδική αθλητική αναγνώριση δικαίωμα ψήφου στις Γ.Σ.

Άρδην αλλάζει το σκηνικό στις Γενικές Συνελεύσεις και στις εκλογές των ποδοσφαιρικών Ενώσεων ο νέος αθλητικός νόμος, καθώς βασική προϋπόθεση για να έχει δικαίωμα εκπροσώπησης και ψήφου ένας σύλλογος, είναι να έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων, έχοντας λάβει την απαραίτητη ειδική αθλητική αναγνώριση.
«Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου σε Γενική Συνέλευση αθλητικής ένωσης έχει κάθε αθλητικό σωματείο που φέρει ειδική αθλητική αναγνώριση, έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α΄ 148)», αναφέρει χαρακτηριστικά ο νόμος Αυγενάκη.
Υπενθυμίζεται, πως μόνο τα σωματεία, τα οποία έχουν λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση, θα έχουν το δικαίωμα να επιχορηγηθούν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μοιραζόμενα τα 12 εκατομμύρια ευρώ που έχουν προβλεφθεί για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Μέχρι στιγμής, μόλις 804 ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας έχουν ανταποκριθεί, ενώ στη Ρόδο, τα αντίστοιχα δεν ξεπερνούν τα 15.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου