Τοπικές Ειδήσεις

Σύσκεψη για τους γηπεδικούς χώρους του Παν/μίου Αιγαίου

Κοινή σύσκεψη με αντικείμενο την αξιοποίηση των γηπεδικών χώρων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε χτες στο δημαρχιακό μέγαρο Ρόδου. Παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στράτος Καρίκης, ο εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού Δωδεκανήσου κ. Νίκος Νικολής, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Αλέξανδρος Κολιάδης και ο κοσμήτορας του Παν/μίου Αιγαίου κ. Ιωάννης Σεϊμένης.

Με δηλώσεις του ο κ. Σεϊμένης αμέσως μετά την συνάντηση υπογράμμισε τα εξής: «Είχα την χαρά να συμμετέχω στην συνάντηση για το θέμα των γηπέδων 5Χ5 που διαθέτει το Παν/μιο Αιγαίου επί της οδού Δημοκρατίας, προσπαθώντας να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας αλλά και να βοηθήσουμε ώστε τόσο οι εκπαιδευτικές όσο και οι αθλητικές ανάγκες των κατοίκων και των μαθητών, να καλυφθούν από αυτούς τους χώρους. Η συζήτηση ήταν εξαιρετική και θέλω να πιστεύω πως με την έναρξη του επόμενου ακαδημαϊκού έτους τον Σεπτέμβριο, θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτής της συνεργασίας για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Οι χώροι έχουν παραχωρηθεί στο Παν/μιο γι αυτό και θα προχωρήσουμε σε σχετική προγραμματική σύμβαση για να τηρηθούν όλα όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».
Ο κ. Καρίκης, τόνισε: «Το αίτημα από πολλούς συμπολίτες μας, τον μαθητικό κόσμο αλλά και τους αθλητές, είναι η αξιοποίηση των γηπέδων του Παν/μίου Αιγαίου. Αυτό το προχωράμε όλοι μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Παν/μιο Αιγαίου για να γίνει πράξη. Αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας κοινής προσπάθειας και προετοιμασίας. Στους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα από μία προγραμματική σύμβαση με στόχο να δούμε χώρους γεμάτους με παιδιά, σχολεία και αθλητές», ευχαριστώντας την ΠΝΑι για τα κονδύλια που διαθέτει.
Ο κ. Αλέξανδρος Κολιάδης τόνισε τα εξής: «Αισθανόμαστε ικανοποίηση για τις προσπάθειες. Έχουμε ένα όραμα, να δούμε να αξιοποιούνται οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα εξυπηρετούν τους σκοπούς του ΔΟΠΑΡ οι οποίοι είναι η προώθηση του Αθλητισμού. Ειδικά οι χώροι αυτοί που βρίσκονται στην καρδιά της πόλης μας, πρέπει να αναβαθμιστούν και να δοθούν προς χρήση», εκφράζοντας την ιδιαίτερη ικανοποίησή του. Ο κ. Νίκος Νικολής, μετέφερε την εμπιστοσύνη και την βούληση του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου για να προωθηθεί ο αθλητισμός λέγοντας πως «τα γήπεδα αυτά είναι ένα θέμα που χρόνια ταλανίζουν την Ρόδο.
Και είναι μεγάλη χαρά για όλους μας, η πρωτοβουλία αυτή. Αισιοδοξούμε ότι όλα θα προχωρήσουν ομαλά και η ΠΝΑι θα σταθεί στο πλευρό του Δήμου Ρόδου, του ΔΟΠΑΡ και του Παν/μίου Αιγαίου».
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Ρόδου έχει ξεκινήσει προσπάθειες για την αναβάθμιση του παρακείμενου γηπέδου του Δωριέα με στόχο την ανακαίνισή του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου