Τοπικές Ειδήσεις

Ανατίθεται σε γνωμοδοτική επιτροπή ο έλεγχος της επένδυσης της εταιρείας «Ηχος και Φως ΑΕ»

Συζητήθηκε χθες σε έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την αποστολή κατάστασης ψηφοφορίας των θεμάτων, με ώρα έναρξης 17:00 και λήξης 19:00, το θέμα της επένδυσης στον δημοτικό ανθόκηπο Ρίμινι της εταιρείας «Ηχος και Φως ΑΕ».
Προς συζήτηση εισήχθησαν στην συνεδρίαση ειδικότερα τρία σχετικά θέματα και συγκεκριμένα:
-Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου επί της αίτησης Αναστολής της εταιρείας «ΗΧΟΣ & ΦΩΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ». (Απόφαση Δημάρχου με αρ.πρωτ.: 2/31237/02-07-2020).
– Προσφυγή – Ένσταση της εταιρείας «Ήχος και Φως Ανώνυμη Εταιρεία Παραχώρησης» (αρ. πρωτ. 25357/09-06-2020) – Ζητήματα επί της Σύμβασης – Πρόταση συγκρότησης- ορισμού μελών Γνωμοδοτικής Επιτροπής. (Γνωμοδότηση Νομικού Συμβούλου Δήμου Ρόδου κ. Παπαγεωργίου Θεόδωρου με αρ.πρωτ.: 2/27388/16-06-2020).
– Αίτημα εταιρείας «ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ Α.Ε.» για παράταση χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης εργασιών, με τροποποίηση σχετικού άρθρου της σύμβασης. (Γνωμοδότηση Νομικού Συμβούλου Δήμου Ρόδου κ. Παπαγεωργίου Θεόδωρου με αρ.πρωτ.: 2/30941/01-07-2020).

Οι εισηγήσεις ήσαν αρνητικές και συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε από τον νομικό σύμβουλο του Δήμου Ρόδου, δεν δικαιολογείται η ικανοποίηση αιτήματος χορήγησης και 4ης παράτασης αλλά αντίθετα υπό το καθεστώς ουσιωδών υπερβάσεων και καταστρατηγήσεων της διακήρυξης, επιτάσσεται η εξέταση για τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων.
Εισηγήθηκε ειδικότερα τη συγκρότηση Γνωμοδοτικής Επιτροπής του άρθρου 67 παρ. 12 του Ν. 4413/2016, της με βάση την τη Διακήρυξη αρ. πρωτ. 02/8139/24-01-2013, από 28-02- 2018 «Σύμβασης Παραχώρησης, διαχείρισης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης του οπτικοακουστικού θεάματος στο «Δημοτικό Ανθόκηπο πλατείας Ρίμινι(πρώην Ήχος & Φως) καθώς και την αξιοποίηση του χώρου με τη κατασκευή έργων» για να γνωμοδοτήσει προς την Αναθέτουσα Αρχή (Οικονομική Επιτροπή), για την εκπλήρωση ή μη των υποχρεώσεων της παραχωρησιούχου εταιρείας (οικονομικών, τεχνικών και κάθε είδους οφειλόμενων να είχαν εκπληρωθεί και να τηρούνται σύμφωνα με τους όρους της υπ’αρ. 02/8139/24-01-2013 Διακήρυξης Δήμου Ρόδου και των συμβατών με αυτήν όρων της από 28-02-2018 «Σύμβασης Παραχώρησης) και επ’ αυτών, να εισηγηθεί τη λήψη επιβεβλημένων μέτρων.
Προτάθηκε ακόμη να ανακληθεί η ρύθμιση οφειλών του Δημοτικού Ταμία ως και κάθε άλλη και να επανέλθουν αρμοδίως στην Οικονομική Επιτροπή.
Ως μέλη της γνωμοδοτικής Επιτροπής, προτάθηκαν οι κ.κ. Μαυρομάτης Γεώργιος (δικηγόρος), Αντωνακάκης Κωνσταντίνος (Ελεγκτής-Ορκωτός), Αρκάδιος Σκαλίδης (Εκπρόσωπος ΕΒΕΔ), Μπεκιάρης Αλέξανδρος (Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Ρόδου) και Κούρτης Γεώργιος (Προϊστάμενος Δ/νσης Περιβάλλοντος ΠΝΑΙ).
Θυμίζουμε ότι έχει απορριφθεί το αίτημα της εταιρείας περί χορήγησης 4ης προθεσμίας ολοκλήρωσης του λήξαντος στις 31η Δεκεμβρίου 2018 χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης εργασιών και χορηγήθηκε προθεσμία για να ολοκληρώσει το έργο και να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις στον Δήμο Ρόδου ως την 24η Ιουλίου 2020.
Η δημοτική αρχή έχει απαιτήσει την ολοκλήρωση των οικονομικών και τεχνικών παραμέτρων της σύμβασης, «με μοναδικό και αδιαπραγμάτευτο σκοπό, την πλήρη, άριστη και κανονική λειτουργία του οπτικοακουστικού θεάματος «Ήχος & Φως», έως το αργότερον την 25η Ιουλίου 2020 ημέρα της εβδομάδος Σάββατο».
Εχει ζητήσει από την 25 Ιουλίου 2020 η υπηρεσία που έχει αναλάβει η εταιρεία «να είναι σε πλήρη λειτουργία, δεχόμενη κανονικά και εξυπηρετώντας πλήρως τους επισκέπτες».
Η εταιρεία από την άλλη υποστηρίζει ότι μέχρι σήμερα υλοποιήθηκαν έργα αξίας 1.250.000 € από ιδίους πόρους της και συγκεκριμένα αποκατάσταση αναλημματικών τοίχων, αποκατάσταση παλαιού θεάτρου, αποκατάσταση κτηρίου ελέγχου ηχοθεάματος, σύγχρονες Η/Μ υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης και φωτισμού, υποδομές για πρόσβαση ΑΜΕΑ, κατασκευή 670 τ.μ. στεγασμένων χώρων με WC, αποθήκες και ανελκυστήρες AMEA, αναψυκτήριο, φύτευση 5.000 φυτών και δέντρων, παραγωγή σύγχρονου (3d mapping) ηχοράματος διάρκειας 30 λεπτών σε 6 γλώσσες ταυτόχρονα.

Επισημαίνει ότι στις εξαιρετικά αντίξοες και δύσκολες συνθήκες εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού έχει υλοποιήσει σχεδόν το 80% του έργου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου