Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της ΔΕΣ ΡΟΔΑ εμφανίσθηκε χτες, ο πρόεδρός της κ. Δημήτρης Παρασκευάς σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν.
«Βρισκόμαστε στο ζενίθ της σεζόν και κατά συνέπεια έχει φτάσει στην κορύφωσή της και η κίνηση των επιβατών με τα λεωφορεία. Αυτή την περίοδο μπορώ να πω ότι είμαστε σε ένα αρκετά ικανοποιητικό σημείο τόσο από προσωπικό όσο και από οχήματα αφού πριν από λίγο καιρό δεν είχαμε λεωφορεία. Κι αυτό έγινε διότι περιμέναμε την νέα σύμβαση για να μπορέσουμε να προσλάβουμε προσωπικό. Δυστυχώς η διαδικασία είναι πολύ αργή, κρατάει κάθε χρόνο τέσσερις μήνες. Να σημειώσω ότι ξεκινήσαμε από τον Φεβρουάριο και μας εγκρίθηκαν οι προσλήψεις αρχές Ιουλίου. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, χάσαμε ήδη δύο μήνες από την τουριστική περίοδο (Μάιο και Ιούνιο) κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο και ως προς τα έσοδα της επιχείρησης. Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα μας εγκρίνουν μόνιμες προσλήψεις ώστε να μπορέσει η ΔΕΣ ΡΟΔΑ να λειτουργήσει ομαλά» όπως τόνισε.
Ο κ. Παρασκευάς αναφέρθηκε στο έργο που αφορά την τοποθέτηση νέων στεγάστρων που βρίσκεται σε εξέλιξη και η ολοκλήρωσή του, προσδιορίζεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός (για 16 στέγαστρα από την περιοχή του αεροδρομίου και μέχρι το κέντρο της πόλης).
«Έχουμε υπογράψει την σχετική σύμβαση από πέρσι και ακόμη δεν μας τα έχουν παραδώσει. Η χρονική καθυστέρηση είναι τεράστια αλλά έχουμε τις διαβεβαιώσεις ότι μέχρι το τέλος του Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτησή τους, ώστε να ξεκινήσουμε και το έργο της τηλεματικής».
Εκ παραλλήλου, αναμένονται ακόμη δύο μεγάλα λεωφορεία (μεταχειρισμένα) που θα παραδοθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας και θα δρομολογηθούν από την επόμενη εβδομάδα στις τουριστικές περιοχές.
«Έχουμε ξεκινήσει την διαδικασία ανανέωσης του στόλου με αγορά τουλάχιστον 10 καινούργιων λεωφορείων (προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ) και μέσα στον προσεχή Σεπτέμβριο αναμένεται να βγει στον αέρα ο διεθνής διαγωνισμός για το έργο. Επιπλέον, θα προχωρήσουμε στην έκδοση των έξυπνων εισιτηρίων που θα εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου 2019 και θα διευκολύνει τον επιβάτη που θα το προμηθεύεται είτε από το διαδίκτυο, είτε από αυτόματους πωλητές, είτε από άλλα σημεία πώλησης» όπως είπε.
Βέβαια, η αγορά των 10 καινούργιων λεωφορείων εξαρτάται από το ύψος του ποσού που θα εγκριθεί από την τράπεζα με την διαδικασία του λήζινγκ (leasing) ενώ όσον αφορά τα έσοδα της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρσι –λόγω της καθυστέρησης των προσλήψεων και της προμήθειας οχημάτων.
Το πρόβλημα ωστόσο με τις βλάβες στα παλαιότερα οχήματα είναι ακόμη υπαρκτό αλλά φέτος δεν παρουσιάζεται σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο τα προηγούμενα χρόνια. «Το θέμα θα λυθεί με την αγορά των νέων λεωφορείων».
Πρόβλημα υπάρχει και με την προμήθεια των καυσίμων καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για καλύτερες τιμές αφού όλα εξαρτώνται από τις διακυμάνσεις των τιμών και αφορούν την κατάσταση στον δημόσιο τομέα.
Τέλος, ο κ. Παρασκευάς είπε πως υπάρχει πρόβλημα με τα δρομολόγια της πόλεως, λόγω του περιορισμού των λεωφορείων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ