Ειδήσεις

Βρετανική Πράσινη Λίστα: Εντός ισπανικά νησιά-Μάλτα, εκτός η Ελλάδα

Χαμένος ο Ιούλιος για τη βρετανική αγορά μετά την απόφαση του Λονδίνου. «Παράθυρο» για διακοπές χωρίς καραντίνα στους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς αλλά αργότερα… Αυξάνεται η ανησυχία για την παραλλαγή Δέλτα.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ανακοίνωσε την νέα αναθεωρημένη «πράσινη λίστα» της Βρετανίας με τους προορισμούς τους οποίους μπορούν να επισκέπτονται οι Βρετανοί τουρίστες χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε καραντίνα.

Όπως ανέφερε στο Twitter o Γκραντ Σαπς, οι νέοι προορισμοί που προστίθενται στη λίστα είναι οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Μαδέιρα, η Μάλτα, το Ισραήλ, διάφορα νησιά της Καραϊβικής και διάφορες βρετανικές υπεράκτιες περιοχές όπως τα Μπαρμπέιντος.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι χάρη «στο επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού» της χώρας πρόθεση της κυβέρνησης είναι αργότερα το καλοκαίρι οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί που επιστρέφουν από χώρες εκτός πράσινης λίστας να μην είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε καραντίνα. Εξελίξεις επ’ αυτού αναμένονται για τον Αύγουστο.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την Τετάρτη 30 Ιουνίου.

Δεδομένου ότι η λίστα αναθεωρείται κάθε τρεις εβδομάδες πρέπει να σημειωθεί ότι ουσιαστικά η βρετανική αγορά θα μείνει κλειστή για τον ελληνικό τουρισμό για το μεγαλύτερο μέρος του Ιουλίου.

Την ίδια στιγμή αυξάνεται η ανησυχία μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών για τον κίνδυνο εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα από Βρετανούς τουρίστες.

Σε δηλώσεις της στη γερμανική Βουλή, η Άγγελα Μέρκελ τόνισε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε λεπτό σημείο σε ό,τι αφορά την πανδημία και κάλεσε σε συντονισμένη δράση σε ό,τι αφορά την καραντίνα στους αφιχθέντες από περιοχές όπου επικρατούν μεταδοτικές μεταλλάξεις, όπως η Μεγάλη Βρετανία στην οποία κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα.

Όπως είπε, στη Γερμανία όσοι έρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία υποβάλλονται σε καραντίνα, δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σήμερα όσοι Βρετανοί ταξιδεύουν προς Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία δεν υποβάλλονται σε καραντίνα. Οσοι φτάνουν στην Ιταλία πρέπει να αυτοαπομονωθούν για πέντε ημέρες και μετά να κάνουν τεστ. Στη Γαλλία επιτρέπεται η είσοδος σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Αντίθετα, όταν οι Βρετανοί γυρίζουν στη χώρα τους από τους παραπάνω προορισμούς είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε 10ήμερη καραντίνα και να πληρώσουν τα τεστ κορωνοϊού.

Πηγή euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου