Ειδήσεις

Εμπλοκή στη λειτουργία της Περιφέρειας

Εμπλοκή στη λειτουργία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχει προκαλέσει εκκρεμότητα στην διαδικασία παράδοσης παραλαβής της Διεύθυνσης Διοικητικού-Οικονομικού Δωδεκανήσου μετά την αναδιάρθρωση της διοικητικής ιεραρχίας στην οποία προχώρησε την 24η Φεβρουαρίου 2015 ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος.
Με στόχο την κάλυψη των κενών διευθύνσεων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και την βελτιστοποίηση της απόδοσης των υπηρεσιών, της πληρέστερης λειτουργίας και της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας, ο κ. Χατζημάρκος είχε προχωρήσει μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση, στη  Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της κ. Καλλιόπης Διακαντώνη και στην ανάθεση των καθηκόντων της στη Διεύθυνση Διοικητικού-Οικονομικού στον κ. Τριαντάφυλλο Καραγιάννη.
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας καλύπτει ένα νευραλγικό τομέα λόγω των ειδικών συνθηκών μείωσης εισοδήματος που έχουν διαμορφωθεί από την οικονομική κρίση, αλλά επιπλέον θα κληθεί να διαχειριστεί και ένα πολύ μεγάλο μέρος των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, που θα διατεθούν στην Περιφέρεια για την περίοδο 2014-2020 με πλέον χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις των χρηματοδοτήσεων για τα θέματα των Ρομά και τα θέματα καταπολέμησης της φτώχειας, που αποτελούν και τα δύο αιρεσιμότητες για την συνολική χρηματοδότηση της Περιφέρειας για την νέα προγραμματική περίοδο από πόρους της ΕΕ.
Η κ. Διακαντώνη είχε επιλεγεί στη συγκεκριμένη θέση λόγω της εμπειρίας της σε θέματα οικονομικής διαχείρισης και διοίκησης, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και εμπλοκές στα προαναφερθέντα κρίσιμα θέματα.

Πλην όμως η παράδοση παραλαβή της Διεύθυνσης Διοικητικού-Οικονομικού από την κ. Διακαντώνη, που φέρεται να δυσαρεστήθηκε από την μετακίνηση, δεν επιτεύχθηκε, αφού τελεί σε αναρρωτική άδεια.
Το τελευταίο διάστημα, καταβλήθηκαν προσπάθειες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, που, όμως, δεν τελεσφόρησαν με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί η Διεύθυνση Διοικητικού-Οικονομικού και να υπάρχει έκδηλη δυσαρέσκεια από πλευράς του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου